Esperanza sponsors

2 april 2017

Esperanza Pelt - Diegem Sport 2-1

Voor de voorlaatste thuiswedstrijd van het seizoen kon trainer Broeckx geen beroep doen op Stijn Deckers, hij viel in laatste instantie uit met een blessure. Ook vonden we met Jarne Vandebriel in verrassende naam in de start elf van Pelt, Thomas Creemers zat op de bank.

Esperanza Pelt begint met veel overgave aan de wedstrijd, het probeert het spel te maken en tikt de bal mooi rond. Dirigent bij Pelt is kapitein Jan Smolders, hij heerst over het middenveld en is ook de gevaarlijkste speler bij Pelt voor rust. Een eerste poging van Smollie gaat naast, de volgende wordt gestopt door doelman Dean Michels en de derde, misschien wel de beste kans voor Pelt, toen kwam Jan een voet te kort om de bal in doel te schuiven. De bezoekers kwamen nauwelijks in het spel voor al kregen ze via Taqi toch een goede mogelijkheid, de volley ging gelukkig over. Toch ging Pelt met een verdiende voorsprong de rust in, het was Jean Black die zich mooi vrije kapte en uit de draai mooi in de verste hoek binnen trapte, een enig mooi doelpunt 1-0. Met de deze stand gingen we dan ook verdiend de rust in.

Na de pauze hetzelfde spelbeeld, Pelt controleert al zit er meer afval in het spel. Op het uur speelt een sterk spelende Benjamin Bahtiri Jean Black aan, Jean stormt alleen op doelman Michels af en trapt de 2-0 keurig tegen de touwen. Toch maakt Pelt het zich zelf moeilijk, nauwelijks één minuut later is de aansluitingstreffer al een feit, bezoeker Francois Erdogan profiteert van onoplettendheid en trapt de 2-1 binnen. De eerst zo bleke bezoekers ruiken nu een punt en nemen het commando zowaar over. Doelman Ben Mertens in stelling brengen zit er echter niet in. Pelt verzuimd op counter de zege veilig te stellen zodat de wedstrijd spannend blijft tot de laatste minuut. En als scheidsrechter Gijsen dan ook 7 minuten laat overspelen dan is de ontlading na het laatste fluitsignaal enorm. Esperanza Pelt is zeker van het behoud.

Esperanza wint verdiend met 2-1 van Diegem en nieuwkomer in de ploeg, Jarne Vandebriel speelde een meer dan degelijke wedstrijd. Benjamin Bahtiri ook een uitblinker is volgend weekend geschorst, hij pakte zijn derde gele kaart. Volgende zondag naar Sterrebeek, we kunnen onze Limburgse gouwgenoten een dienst bewijzen door in het Brusselse te winnen en wie weet kunnen we dan nog strijden voor plek nummer vier of vijf al heeft Diegem en Vosselaar (met de uitgestelde wedstrijd op Betekom) nog de beste troeven in handen.

Supporters die de verplaatsing willen meemaken naar Sterrebeek, volgende week zondag 9 april, de supportersbus vertrekt om 13 uur aan het supporterslokaal Den Artiest in Neerpelt.

© 2014 - 2018 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube