Esperanza sponsors

30 april 2017

KVK Wellen - Esperanza Pelt 0-1

Speeldag 30, Esperanza Pelt moest de laatste competitiewedstrijd spelen bij Wellen, ook de geel-blauwe uit de fruitstreek waren zeker van behoud. Ten opzichte van de vorige wedstrijd stond Benjamin Bahtiri terug aan de aftrap, Thomas Frederix verhuisde naar de bank. De laatste competitiewedstrijd kon ook niet op veel supporters rekenen, het mooie weer en de eetdag op Esperanza zal er veel mee te maken hebben. Ook hangt er een sterke wind, zodat goed voetballen hier vandaag zeer moeilijk wordt.

Het eerste wapenfeit is voor de thuisploeg, in een scrimmage voor het doel van Ben Mertens wordt de bal net voor de lijn ontzet door Cedric Geijsels die Esperanza van een vroege achterstand behoedt. De thuisploeg, met de wind in de zeilen, hanteert vooral de lange bal, de Peltse verdediging staat sterk te spelen en probeert via een goede organisatie en al voetballend alle onheil te voorkomen en dat lukt hen vrij makkelijk. Pelt is gewoon de beter voetballende ploeg en krijgt enkele halve kansjes via Stijn Deckers en Jean Black. Op het half uur lijkt Esperanza dan toch te scoren, doelman Marchandise is verslagen maar een verdediger redt de poging van Dennis Klaps voor de lijn, nu komt Wellen wel heel goed weg. Esperanza heeft alles vrij makkelijk onder controle toch moet doelman Ben Mertens nog een prachtsave uit zijn hoed toveren op slag van rusten, Wellen lijkt te scoren via een fraaie lobbal maar Ben heeft een kattesprong in huis en tipt de bal in extremis nog over. De 0-0 bij de rust is dan ook een juiste weergave qua punten, qua doelpunten had het net zo goed 2-2 kunnen staan.

Na de pauze heeft Esperanza de wind in de rug en gaat meteen opzoek naar de doelpunt. Na drie minuten spelen wordt Stijn Deckers overduidelijk in de zestien met twee handen in de rug geduwd, scheidsrechter Vanboven ziet er echter geen graten in en laat doorspelen, zowel de supporters van thuisploeg Wellen als Esperanza konden hun ogen niet geloven. Amper één minuut later krijgt Pelt dan toch loon naar werken, Jan Smolders lijkt achter een verloren bal aan te hollen, doelman Marchandise verkijkt zich en Jan gaat aan de haal met het leer en trapt de 0-1 binnen. De thuisploeg stapelt de slordigheden op en Esperanza verzuimd de voorsprong uit te diepen. Met nog een kwartier op de klok komt Wellen beter in de wedstrijd, eerst zien ze een doelpunt terecht afgekeurd worden en wat later gaat een wenkende kans over. Trainer Broeckx gooit nog Thomas Frederix en Thomas Creemers in de strijd, Pelt vergeet de klus te klaren zodat het spannend blijft tot het einde, met nog drie minuten op de klok, in volle strijd gunt trainer Broeckx reservedoelman Laurens Plees, die Esperanza verlaat, nog enkele speelminuten. Laurens komt echter niet meer in de problemen en ook hij houdt de nul zodat een met veel inzet spelend Esperanza het seizoen eindigt met 45 fraaie punten!

Namens de club willen we alle spelers bedanken voor de inzet gedurende het hele seizoen. De vertrekkers wensen we het allerbeste toe bij hun nieuwe clubs. Ook een bedankje aan de supporters, tijdens sommige wedstrijden hebben jullie ons echt over de streep getrokken. Aan allen een fijne vakantie gewenst! Forza Esperanza

18268103_10155522875826337_5365172846946920896_n.jpg

Het seizoen 2016-2017 afgesloten in stijl, 0-1 winst in Wellen (foto: R. Pomodoro)

© 2014 - 2018 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube