Esperanza sponsors

10 augustus 2017

Voorbeschouwing Esperanza Pelt - PAC Buzet

GESCHIEDENIS:

Pont-à-Celles-Buzet is een Belgische voetbalclub uit Pont-à-Celles. De club is bij de Belgische voetbalbond aangesloten met stamnummer 7021 en heeft blauw en zwart als clubkleuren. De club speelde in haar bestaan een seizoen in de nationale reeksen.

De club werd opgericht in de jaren 60 en sloot aan bij de Belgische Voetbalbond met stamnummer 7021. In 1994 gingen twee clubs uit Pont-à-Celles, US Pont-à-Celles en FC Buzet, samen. De fusieclub werd Pont-à-Celles-Buzet genoemd en speelde verder in Tweede Provinciale.

De club speelde meerdere seizoenen in Tweede Provinciale. In 2000/01 kende men echter een slecht jaar. Pont-à-Celles werd afgetekend laatste in zijn reeks. Het haalde amper 7 punten in 30 speeldagen en een doelsaldo van 35-111 en zo zakte men naar Derde Provinciale. In 2003 keerde men echter alweer terug in Tweede en dankzij reekswinst in 2007 stootte de club door naar het hoogste provinciale niveau. Ook daar maakte men opgang tot PAC/Buzet er in 2010 kampioen werd. Voor het eerst stootte men zo door naar de nationale reeksen. Het debuutseizoen in vierde nationale eindigde men echter op een degradatieplaats en de club zakte na een jaar weer naar Eerste Provinciale.

De club had het ook in Eerste Provinciale moeilijk en een seizoen later zakte men nog verder weg naar Tweede Provinciale. Wat later promoveerde men terug naar de hoogste provinciale reeks, waar het nu nog steeds in speelt.

VORIGE BEKERRONDEN:

In bekerronde 1 won PAC Buzet bij Entente Binchoise (3de amateurs) met 0-1 na een doelpunt Jeremy Cuypers in de 84ste minuut, Cuypers scoorde vorig seizoen 13 doelpunten. Ondanks dat Buzet enkele afwezigen had en beroep moest doen op enkele spelers van de tweede ploeg won het uiteindelijk verdiend. Benjamin Demerrisse (18 jaar), een jonge speler uit eigen jeugd was één van de uitblinkers, net zoals Ali Soualmi, die vorig seizoen bij PAC Buzet B in derde provinciale 10 keer scoorde.

In bekerronde 2 won PAC Buzet met 1-2 bij 1ste provincialer KVV Oostduinkerke. De west-Vlamingen opende vlak na de pauze de score, 1-0. In minuut 67' bracht Mevrick Oneda de bezoekers op gelijke hoogte en zeven minuten later schoot invaller Remy Boucher Buzet naar de volgende ronde.

De Henegouwers lijken ook een stevig geheel te zijn, in de twee gespeelde bekerwedstrijden incasseerde men al zeven gele kaarten. Kapitein Fabian Nitelet (33 jaar) en Rocco Antenucci (31 jaar) zijn de patrons van de ploeg. Nitelet scoorde vorig seizoen ook negen doelpunten.

TRAINER EN VORIG SEIZOEN:

PAC Buzet wordt getraind door de 45-jarige Roch Gerard, niet lang geleden 11 jaar actief als verdediger bij Sporting Charleroi van 1989 tot 2000. Vorig seizoen eindigde PAC Buzet 12de in 1ste provinciale met 32 punten. Kampioen werd Binchoise. Buzet kegelde twee weken geleden Binchoise uit de beker.

ESPERANZA PELT:

Esperanza veegde de wanprestatie tegen Achel uit met een knalprestatie tegen Thes Sport. Tegen Thes kreeg het voldoende scoringsmogelijkheden, maar net zoals in de oefenwedstrijd tegen Herk FC gisteren, kon men weer niet scoren zodat Pelt drie keer op rij 0-0 speelt. Met aanwinst Junior Ebobo moet Esperanza voldoende gewapend zijn om dat probleem te verhelpen.

SELECTIE NIEUWS:

volgt later

WEDSTRIJD:

De wedstrijd Esperanza Pelt - PAC Buzet wordt zondag 13 augustus 2017 gespeeld, aftrap om 16 uur op Sportpark De Roosen. De wedstrijd staat onder leiding van de heer Sbaghi Mo (2), bijgestaan door de heren Timmermans Peter (3) en Vanbaelen Jean (5). De winnaar van dit duel speelt in de volgende ronde bij de winnaar tussen O. Wijgmaal en Cappellen.

Esperanza Pelt doet een warme oproep naar zijn supporters om zondag massaal te ploeg aan te moedigen en hen naar de overwinning te schreeuwen! De beker is nog altijd de kortste weg richting Europeesvoetbal ;-)

logo181.png


© 2014 - 2018 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube