Esperanza sponsors

24 maart 2018

Esperanza Pelt - Ternesse Wommelgem 1-1

Pelt heeft geen verlengstuk kunnen breien aan de knappe zege bij leider Termien. Na 90 minuten voetballen en een 28 minuten lang durende lichtpanne bleef het bij een troosteloze 1-1. Bij Pelt kwam Dennis Geenen terug uit schorsing. Jean Black verdween terug op de bank, andere bankzitters waren Giel Maris, Dimitri Gounakis en Giel Leën die deze middag zijn 20ste doelpunt scoorde bij de beloften. Vanavond dus geen reservedoelman op de bank maar vier veldspelers.

Pelt stootte vandaag op een met veel inzet spelend Ternesse, het zou zeker geen gezondheidswandeling worden dat was meteen duidelijk. Rond de 10de minuut komen de bezoekers ook gevaarlijk uit de hoek, een crossbal over links richting backlijn, de bal meteen op de slof en een metertje over. Dan minuut 18, een lichtmast valt uit en de wedstrijd wordt stilgelegd. Met man en macht wordt er gewerkt aan de lichtmast, het euvel lijkt snel opgelost, helaas van korte duur. Het blijft lang donker tot dat na 28 minuten alle lampen weer werken, oef. De bal gaat weer rollen en Pelt heeft de extra pauze het best verteerd. Het neemt de wedstrijd stevig in handen en Dennis Geenen mag in twee keer de 1-0 scoren, de eerste keer trof hij het doelkader en in de herneming schoot hij raak. Helaas voor de toeschouwers zakt het niveau weer snel. De bezoekers komen met een gelukje weer op gelijke hoogte en alles is weer te herdoen na een slappe eerste helft.

Ook na de pauze weinig verbetering. Pelt blijft het zich zelf moeilijk maken achterin door paniekerig te verdedigen. Doelman Thomas Cypers komt nog gepast in de voeten om de 1-2 te verhinderen en wat later schieten de bezoekers nog een wenkende kans naast. De beste kans is nog voor Stijn Deckers, voor een zo goed als lege doelmond schiet hij net naast. Het laatste wapenfeit is nog voor Benjamin Bahtiri, na een mooie aanval mag hij aan de rand van de zestien aanleggen maar de bal verdwijnt op het achterwerk van een bezoeker... billijke uitslag na vooral van Pelts kant, een zwakke pot voetbal.

Bij Pelt hanteerde men veel te vaak te lange bal, hierdoor werd het middenveld overgeslagen en net als het middenveld mee-oprukte dan was Pelt gevaarlijk. Pelt laat dus een unieke kans liggen om helemaal in de top vijf te duiken. Volgend weekend is er geen voetbal, op zondag 8 april maken we de verplaatsing naar Sterrebeek en op vrijdag 6 april kunnen de Nationale Beloften geschiedenis schrijven in 80 jaar voetbal. Mits winst tegen eerste achtervolger Sterrebeek zijn de beloften kampioen, nog nooit gebeurd dat een ploeg op nationaal-niveau kampioen kan spelen... Dus noteer in jullie agenda, vrijdag 6 april aftrap om 20 uur op De Roosen in Neerpelt.

Opstelling Esperanza Pelt: Thomas Cypers, Junior Ebobo, Sven Van De Kerkhof, Benjamin Bahtiri, Maarten Swolfs, Dennis Geenen (75' Jean Black), Stijn Deckers (79' Giel Maris), Dennis Klaps, Eloy Schildermans, Cédric Geijsels en Jarne Vandebriel

Doelpunten: 24' 1-0 Dennis Geenen en 38' 1-1 Tom Van Dyck

© 2014 - 2019 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube