Esperanza sponsors

8 september 2019

FC HEUR TONGEREN - FC ESPERANZA PELT 2-4 (RUST 2-2)


Esperanza Pelt moest tegen Heur Tongeren opzoek naar de eerste punten van het seizoen. Nieuwkomer Bruno Andrade was speelgerechtigd en het duo Thomassen en Doms waren out. De thuisploeg speelde op de eerste speeldag 1-1 gelijk bij Betekom waar het uiteindelijk meer verdiende, Pelt stond dus voor een lastige opdracht in de Eburons Dome in Tongeren.

Veel volk in Tongeren, er was de jeugdvoorstelling die er een enorme drukte van maakte. Ruim 750 eters voor de BBQ, een pak jeugdspelertjes en je zit al aan dik duizend man rond het kunstgrasveld. Toch wel indrukwekkend en dat vertaalde zich meteen op het veld.

PELT METEEN OP ACHTERVOLGEN MAAR TONGEREN SPEELT SINTERKLAAS

De thuisploeg begint met veel overgave en dat resulteert in een snel, maar alweer vermijdbaar, doelpunt. Ruben Corstjens krijgt het leer niet goed weg en thuisspeler Eloy Otero Perez twijfelt niet en schiet hard binnen, 1-0. Het zou toch niet waar zijn, zo vroeg al op achterstand tegen toch wel een ambitieuze ploeg. Pelt moest even bekomen van deze opdoffer maar werd heel vriendelijk geholpen door de thuisploeg. Een misverstand tussen verdediger Tans en doelman Vandecaetsbeek leidde snel tot de onverwachte gelijkmaker, 1-1. De bal gaat in eigen doel tot groot jolijt wie Esperanza lief heeft.

EN DAN ER OVER, TOCH VOOR EVEN...

Pelt begint nu beter te voetballen, de gelijkmaker geeft hen een bootst en na twaalf minuten spelen wordt Dylan Put op links weggestuurd, haalt de achterlijn en zet strak voor doel. Serhat Koc kan niet bij de bal maar Sven Joosten jaagt het leder zonder twijfelen tegen de touwen, knap 1-2. Op het kwartier moet bij Pelt weer een speler de strijd vroegtijdig staken, Gijs Brouwers verlaat het veld en Tom Kusters kom tussen de lijnen. Pelt kwam onverwacht op 1-1 en ook de thuisploeg deed dit ook, twintig minuten ver en de gelijkmaker is een feit. Nijaz Ibricic mag te makkelijk scoren en alles is weer te herdoen, 2-2.

DE RUST IN MET 2-2

Beide ploegen krijgen nog wat halve kansjes. Een vrije trap van Serhac Koc kan doelman Vandecaetsbeek niet verontrusten zodat de 2-2 halfweg billijk mag genoemd worden.

BETER PELT NA DE RUST

Geen wissels tijdens de rust al is Pelt wel nadrukkelijker in voorfront aanwezig. Het heeft de wedstrijd stevig in handen en krijgt via Dylan Put een uitstekende kans. Met drie zijn ze weg, Kusters, Koc en Put. Dylan heeft het laatste woord maar schiet rakelings naast, dit had de 2-3 eigenlijk moeten zijn.

PELT WORDT STERKER EN STERKER

Op het uur is er een scrimmage voor het Tongers doel, de bal blijft hangen en Serhat Koc krijgt de bal voor zijn voeten net in de backlijn, hij neemt de bal vol op de wreef en schiet enig mooi overhoeks in de winkelhaak. Voor dit soort doelpunten kom je naar het voetbal, 2-3 en dik verdiend.
Wie gedacht had dat de thuisploeg nu een versnelling hoger ging spelen kwam bedrogen uit, Pelt bleef de gevaarlijkste ploeg en aan inzet was er geen gebrek bij de manschappen van Geert Knapen. Koc trapte en vrije trap, de thuisploeg nam over en ging voor de counter. Serhat Koc zette een spurtje van dik 50 meter in om de bal met een correcte sliding uit de voeten te halen, wat een inzet.

DE KERS OP DE TAART DOOR SENNE VERBIEST

Tien minuten voor affluiten mag een moegestreden en sterk spelende Dylan Put verdiend gaan rusten. Nieuwkomer Bruno Fernandes De Brito (of Bruno Andrade voor de vrienden) komt tussen de lijnen. Pelt blijft heer en meester, komt niet meer in gevaar en scoort zelfs in de slotfase nog een vierde doelpunt. Afwerker van dienst, Senne Verbiest, en ook dit was een mooi doelpunt, 2-4. Jean Black komt nog tussen de lijnen voor Serhat Koc. Pelt wint verdiend met 2-4 tegen Heur Tongeren.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
heurpeltdigist.jpg
© 2014 - 2020 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube