Esperanza sponsors

15 september 2019

FC ESPERANZA PELT - KFC SINT LENAARTS 1-4 (RUST 1-0)


Esperanza Pelt had vertrouwen getankt door verdiend te winnen in Heur Tongeren vorig weekend. Gijs Brouwers was out en Martijn Thomassen kwam terug uit blessure. Nieuwkomer Bruno Andrade startte in de basis net zoals Martijn. Brent Van Hees zat nu op de bank.

Gezellig druk op De Roosen, voor de wedstrijd werden de jeugdploegen voorgesteld aan het publiek

PELT ONTSNAPT AAN EEN VROEGE ACHTERSTAND MAAR SLAAT ZELF TOE

De bezoekers krijgen na amper 30 seconden spelen al de kans op 0-1, gelukkig voor heel Pelt schiet Yannick Bevers rakelings naast. Pelt beseft dat de wedstrijd al begonnen is en zet orde op zaken, we zien een strijdvaardig Pelt en na zeven minuten spelen wordt Serhat Koc afgezonderd voor doelman Sam Vermeylen, Serhat scoort nu de vroege 1-0.

STERKE BEZOEKERS LATEN PELT NIET TOE OM TE VOETBALLEN...

Pelt voor het eerst dit seizoen op voorsprong, hoe gaan we hier mee om? Onze verdediging heeft zijn handen meer dan vol, Ruben Corstjens wordt al snel met geel bestraft. Pelt zelf heeft het moeilijk om een degelijke aanval op poten te zetten. De bezoekers storen hoog zodat Pelt te vaak te lange bal hanteert. Spitsen Bruno Andrade en Serhat Koc zijn zo niet te bereiken.

DE RUST IN MET 1-0 IS TOCH WEL GEVLEID

De bezoekers worden sterker en sterker, de Peltse defensie heeft zijn handen meer dan vol. Ook doelman Jan Vanhengel kraakt niet zodat de rust bereiken met deze voorsprong gevleid is maar ook onze verdienste is.

DE BEZOEKERS KOMEN VERDIEND GELIJK

Pelt heeft nog 45 minuten voor de boeg om de voorsprong te verdedigen. Tegen dit Sint Lenaarts een ondankbare opdracht want ze komen al snel aan het venster piepen als Pelt een onnodige fout maakt net buiten het strafschopgebied, centraal voor doel. Heel Pelt houdt het hart vast maar de bezoekers hebben een ingestudeerd nummertje in petto en de vrije trap gaat rakelings over de kruising.Uitstel echter want nog voor het uur hangen de bordjes verdiend gelijk, Yannick Bevers scoort de 1-1.

SINT LENAARTS BLIJFT KOMEN MAAR PELT HOUDT STAND

De bezoekers willen meer, veel meer want ze blijven langs alle kanten Pelt bestoken. Doelman Jan Vanhengel verhinderd tot tweemaal toe de 1-2. Eerst duikt hij knap in de hoek en wat later gooit hij zich in de baan van een zo goed als gemaakt doelpunt. De bezoekers verdienen een voorsprong, alleen is het wachten wanneer die er komt. Pelt krijgt nog wat halve kansjes, vooral de bedrijvige Koc kan zich enkele malen doorzetten maar scoren zit er niet in.

LAATSTE KWARTIER IS ER TE VEEL AAN

Met nog vijftien minuten op de klok gebeurd het dan toch. De bezoekers krijgen loon naar werken en de 1-2 is verdiend. Pelt probeert nog met Tom Kusters in plaats van Martijn Thomassen de bakens te verzetten maar moet de wet van de sterkste ondergaan. Op strafschop maken de bezoekers nog de 1-3 en wat later zelfs de 1-4.

CONCLUSIE:
Verliezen van dit Sint Lenaarts is geen schande. Blijven we bij de les dan is de nederlaag kleiner maar misschien doet deze zware nederlaag onze ogen meer open doen en zijn de pijnpunten duidelijker. Vooral in de eerste helft hebben we het middenveld vaak overgeslagen, spitsen als Koc en Andrade zijn geen spelers die je zo moet aanspelen. Zondag trekken we naar VK Linden, met twee thuisnederlagen zijn we het seizoen slecht gestart dan gaan we voor zes op zes op verplaatsing. De supportersbus vertrekt zondag om 13:00 aan De kentings.

pelt-stl.jpg


© 2014 - 2020 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube