Esperanza sponsors

22 september 2019

VK LINDEN - FC ESPERANZA PELT 0-2 (rust 0-1)


Na de bolwassing die Pelt vorige week kreeg van een sterk Sint Lenaarts waren de manschappen van trainer Geert Knapen uit op eerherstel bij het toch wel onbekende VK Linden. De promovendus had evenveel punten als Pelt, het won net zoals Pelt op speeldag 2, wij in Heur Tongeren zij thuis tegen Zwarte Leeuw.

De supportersbus maakte ongewild een ommetje en was 1,5 uur onderweg maar was nog op tijd voor de aftrap.

linpelt1.jpg

PELT IS VANAF MINUUT ÉÉN HEER EN MEESTER

Het is snel duidelijk dat Pelt vandaag de drie punten wil, het stoort hoog en krijgt binnen het eerste kwartier al enkele uitstekende kansen. Serhat Koc krijgt al vroeg twee uitstekende kansen. De eerste, een kopbal, wordt uitstekend door doelman Vincent Du Pont geweerd. Wat later trapt Serhat weer op de doelman. Ook krijgt Dylan Put een uitstekende kans, zijn schot vanaf de rand van de zestien werd met enige moeite onschadelijk gemaakt door Du Pont. Tot slot kreeg Bruno Andrade nog enkele (halve) kansen maar ook zijn vizier stond nog niet scherp.

DE ZESDE PELTSE KANS IS BINGO

Rond minuut twintig is de verdiende 0-1 toch een feit, het is Martijn Thomassen die de bal in de zestien dropt en Sven Van De Kerkhof trapt de 0-1 onhoudbaar binnen. De thuisploeg is niet bij machte om te reageren, Pelt speelt zeer volwassen en geeft geen enkele doelkans weg.

MET EEN ZUINIGE VOORSPRONG DE RUST IN

Esperanza wil duidelijk meer maar morst echt met de doelkansen of thuisgoalie Du Pont stond sterk te keepen. Eigenlijk is het een wonder dat we de rust in gaan met 0-1. De doelkansen waren nul voor Linden en acht voor Pelt waarvan vijf tussen de doelkader.

LINDEN GEEFT ZICH NIET GEWONNEN

Met een marge van één doelpunt is alles mogelijk maar de twee eerste doelkansen zijn toch weer voor Pelt. Senne Verbiest bereikt Dylan Put die alweer doelman Du Pont op zijn weg vind en Serhat Koc treft het doelkader. De thuisploeg probeert wel maar doelman Jan Vanhengel aan het werk zetten in het eerste uur zit er niet in.

LOON NAAR WERKEN VOOR EEN BEDRIJVIGE SERHAT KOC

Serhat was vandaag bedrijvig, en iets voorbij het uur wordt hij beloond met een heerlijk doelpunt. Een lobbal gaat fraai over de kansloze doelman Du Pont in doel, 0-2. Vijf minuten later is de thuisploeg plots heel dicht bij de aansluitingstreffer maar een wenkende kans wordt hoog over geschoten.

linpelt2.jpg

JAN VANHENGEL HOUDT DE NUL OP HET BORD MET EEN PUIKE REDDING

Met nog een kwartier op de klok gaat de Peltse defensie eenmalig in de fout, gelukkig is er een attente doelman Jan Vanhengel om de aansluitingstreffer uit de voeten te duiken oog in oog met de thuisspits.

INVALLERS VERGETEN DE SCORE OP TE DRIJVEN

In het laatste kwartier komen Gijs Brouwers, Jean Black en Tom Kusters nog tussen de lijnen. Het zijn vooral de laatste twee die nog dreigen voor Pelt. Eerst een mooie voorzet van Jean Black richting tweede paal waar Tom Kusters vergeet in te koppen en wat later probeert Jean het zelf maar trapt te zwak. In de slotfase kan Tom Kusters uithalen van de rand van de zestien maar de moeilijke poging gaat over.

linpelt3.jpg

Conclusie: Pelt wint oververdiend van toch wel een zwak Linden. Pelt morste met de kansen, had de scheidsrechter niet mee... die aansluitingstreffer moest maar eens vallen. Doelman Jan Vanhengel beleefde een rustige middag en bij die ene kans was hij er. De hele ploeg verdient lof want iedereen deed zijn werk zoals het hoort. Well done boys!

© 2014 - 2020 KFC Esperanza Pelt
Home KFC Esperanza op Facebook KFC Esperanza op Twitter KFC Esperanza op Youtube