Simpele zege op Eksel (0-5)
28 APRIL 2024

Pelt zakte met veel vertrouwen en 12 op 12 af naar het Sparrenstadion in Eksel. De thuisploeg speelde zijn laatste wedstrijd in nationale en voor de aftrap werd kapitein Bart Rutten gehuldigd. Bij Pelt waren een viertal afwezigen, Jarne en Yannick Mols, topschutter Maico Gerritsen en doelman Ben Mertens (werk buitenland).

De lokale festiviteiten bleven nog even na 19u30 hangen in het gezellige Sparrenstadion. Pelt profiteerde daar meteen van. We spelen nog geen twee minuten of Carlo Palmans vindt centraal Joël Di Biniamu, die op zijn beurt aan de rand van de zestien Tijs Renckens vindt en het Peltse jeugdproduct geeft de perfecte assist voor Thomas Paumen die direct doelman Pelic het nakijken geeft met een droge knal, 0-1. Een vroege opdoffer voor Eksel dat niet veel later weer simpel uit verband wordt gespeeld, opnieuw is het Thomas Paumen die doelman Pelic verslaat, 0-2 na amper vier minuten voetballen. Pelt viert nu de teugels en de thuisploeg mag van de dubbele opdoffer herstellen. De thuisploeg krijgt nog voor het kwartier een uitstekende kans via Arno Aengeveld, zijn poging gaat over. Pelt blijft de organisatie behouden en prikt af en toe tegen, een voorzet gaat tegen het doelhout. Met de rust in zicht krijgt Siebe Paesen nog een uitstekende kans, de Ekselse doelman redt de meubelen. Wat later moet doelman Pelic zich toch een derde maal gewonnen geven, Carlo Palmans trapt vlak voor rusten de 0-3 tegen de touwen vanaf de stip.

Bij Pelt blijft Tijs Renckens in de kleedkamer, Jan Smolders speelt zijn laatste competitieminuten voor Esperanza. Pelt blijft kansjes afdwingen al heeft de thuisploeg via een pegel van Sandy De Pachter ook dé kans op de eerredder. Bij Pelt komt Sam Van Aerschot tussen de lijnen voor Carlo Palmans. Niet veel later is de 0-4 toch een feit. Siebe Paesen met een beauty, vol op de slof in de verste hoek. Pelt laat youngsters Mathias Vos en Rune Loenders opdraven. De thuisploeg heeft enkele keren pech wanneer de eerredder niet vallen wil en in het slot is het Thomas Paumen, met zijn derde van de avond, die de forfaitcijfers op het bord zet.

Simpele overwinning tegen een moedig Eksel. Morgen volgt de loting voor de eindronde, hopelijk derde keer, goede keer voor Esperanza Pelt!