Weer geen winst voor Pelt (2-2)
30 OKTOBER 2022

De opdracht voor het treffen met Betekom was simpel, er moest gewonnen worden. Bij Pelt lagen Jessy Hendrikx, Aleksandar Stankov, Tuur Rijkers en Kevin Geebelen in de lappenmand. Erol Alkan, Carlo Palmans en Mohammed Mansaray waren van hun blessures verlost.

Pelt begint als een pletwals aan de wdstrijd, na 30 seconden voetballen had de 1-0 al op het bord moeten prijken, Jasper Jacobs mistte alleen voor doel. Twee minuten later nieuwe kans voor Pelt, nu is het Jan Smolders die een wenkende kans mist, zijn poging gaat in extremis via een bezoekend been in hoekschop. In minuut vijf prikken de bezoekers tegen, doelman Birger Van Dael duikt goed in de voeten en houdt de nul op het bord. Nog voor de tiende minuut krijgt Pelt zijn derde open doelkans, weer kan Jan Smolders het niet afmaken. Een ongeziene start van een wervelend Pelt, maar weer geen doelpunten. Pelt blijft het doel van doelman Nauwelaerts bestoken, schoten van Ruben Scheelen en Djaniny Lopes Mendes gaan naast. In minuut 23 krijgt Pelt loon naar werken, Maxim Goossens wordt aan de rand van de zestien onderuit getrokken. Jan Smolders zet zich achter de bal en trapt de bal mooi naast de muur in de verste hoek, 1-0. Toch blijft het opletten voor de bezoekers die op de loer liggen voor de counter en die komt er ook, bezoeker Mateso mag vanaf eigen speelhelft aan de haal met de bal, bij Pelt laten ze de aalvlugge aanvaller doen en pas aan de achterlijn volgt er een contact, volgens de lijnrechter voldoende voor een strafschop. Bezoeker Jorn De Winter trapt gevleid de 1-1 tegen de touwen. Een zure domper want dit had weer niet gemoeten... rusten doen we met een teleurstellende 1-1.

Na de pauze blijft Mohammed Mansaray in de kleedkamer, Erol Alkan gaat postvatten op het middenveld, Maxim Goossens op de linkse back. De Peltse pletwals is even stilgevallen al krijgt Bob Adriaans nog een uitstekende mogelijkheid op de 2-1, een doelpunt die hij vorig seizoen zeker zou maken, dit seizoen wil het ook nog niet bij hem lukken. Het spreekwoordelijke gebeurt alweer, op het uur komen de bezoekers op voorsprong. Kevin Janssens schiet Betekom op 1-2, het zou toch niet waar zijn. Pelt reageert meteen, alweer op stilstaande fase. Nu trapt Djaniny Lopes Mendes de bal mooi langs de muur in doel, 2-2. De bezoekers krijgen ook nog de mogelijkheid op een derde doelpunt, doelman Van Dael staat sterk te keepen en duwt in hoekschop. Met nog twintig minuten op de klok moet aanvoerder Jan Smolders met een verrekking de strijd staken, Johan Ella Ella komt in zijn plaats tussen de lijnen. Johan krijgt meteen een uitstekende mogelijkheid op de 3-2, zijn assist voor doel was perfect maar helaas was er niemand gevolgd om in doel te duwen. Beide ploegen krijgen nog kansjes op een derde doelpunt. De bezoekers zien er eentje terecht afgekeurd worden wegens buitenspel en Pelt leek ook een derde doelpunt te scoren, ook hier werd er gevlagd voor buitenspel. Met een 2-2 gelijkspel schieten we niks op, weer had het anders gekund of gemoeten.

In de vijf thuiswedstrijden pakken we een teleurstellende 5 op 15, ongezien wie de wedstrijden live gezien heeft... Op naar de volgende opdracht, zaterdag in en tegen Zwarte Leeuw!