Weer een gelijkspel voor Pelt, 1-1 bij de Leeuwen
6 NOVEMBER 2022

Pelt moest voor de zespuntenwedstrijd bij Zwarte Leeuw weer een handvol spelers missen. Jeugdspeler Tom Van Maanen, 17 jaar, kreeg zijn eerste selectie in de hoofdmacht. Geen Smollie, Stankov, Erol, Tuur en Kevin dus op het wedstrijdblad, het moesten elf andere strijders het maar doen en die deden het weer niet onaardig.

De wedstrijd is nog geen minuut ver of Pelt krijgt al een serieuze waarschuwing, de thuisploeg laat een vroege 1-0 liggen. Pelt heeft meteen een antwoord klaar, Johan Ella Ella schiet een uitstekende kans net naast de verste paal, na drie minuten spelen had het eigenlijk al 1-1 moeten staan. Pelt neemt nu de wedstrijd stevig in handen en de beloning volgt al snel, Bob Adriaans levert de perfecte voorzet, Johan Ella Ella tikt makkelijk binnen, 0-1 na goed acht minuten voetballen. Pelt blijft de lakens uitdelen en op het kwartier krijgt Ella Ella de kans om de score te verdubbelen, thuisdoelman Hofmans redt uitstekend. De 0-2 wil maar niet vallen want ook Jasper Jacobs en Bob Adriaans krijgen kansjes. Wanneer iedereen de 0-2 verwacht valt de 1-1 te makkelijk. Balverlies waar de Leeuwen gretig gebruik van maken, De Silva maakt gelijk net voor het half uur. Djaniny Lopes Mendes vuurt wat later nog een pegel de tribune in. De thuisploeg counteren gevat, doelman Birger Van Dael moet één keer goed in de voeten duiken. Rusten doen we met 1-1.

Na de pauze blijft Pelt op zoek gaan naar een tweede doelpunt. Bob Adriaans trapt recht op de doelman. Er volgen afstandsschoten van Lopes Mendes, Jacobs, Palmans en invaller Hendrikx, allen gaan naast of over. Felomina probeert het dan maar vanaf 40 meter, zijn poging gaat over. De beste Peltse kans is nog voor Ruben Scheelen, zijn kopbal wordt nog in extremis over de lat getipt door de uitstekende doelman. In het slot gaat de thuisploeg nog bijna lopen met de drie punten, de scheidsrechter wuift protest voor strafschop gelukkig weg. Geluk voor Pelt, in de slotminuut gaat Johan Ella Ella ook nog onderuit in de zestien, hier houdt de scheidsrechter wijselijk zijn fluitje op zak. We blijven weer steken op een gelijkspel. Aan inzet weer geen gebrek, doelpunten maken blijft een mankement voor dit Pelt. Zondag trekken we naar Wijchmaal, een nieuwe uitwedstrijd, nieuwe kansen! Kom op jongens, we blijven gaan!