Vierde gelijkspel op rij voor strijdend Pelt (1-1)
20 NOVEMBER 2022

Met de komst van Sint Lenaarts kreeg Pelt "Het zwart beest" voorgeschoteld. Vorig seizoen ging men tweemaal (0-3 en 4-0) zwaar onderuit tegen de groen-gele uit de Antwerpse Noorderkempen. Pelt moest ook een zestal spelers missen. Aleksandar Stankov, Jan Smolders en Kevin Geebelen bleven in de lappenmand. Ruben Scheelen was geschorst. Murat Kocak is net papa geworden, dikke proficiat Murat! En de wederoptredende Erol Alkan viel in de opwarming weer uit... trainer Van Dessel moest in laatste instantie zijn ploeg weer herschikken. De bezoekers zakte met veel vertrouwen af naar Pelt, het was al vijf wedstrijden ongeslagen, twee overwinningen en drie gelijke spelen behaalden ze uit hun vijf laatste wedstrijden.

De bezoekers starten ook sterk aan de wedstrijd, ze delen in de eerste minuten al twee prikjes uit. Zonder erg want de eerste poging op hoekschop gaat over en op de tweede poging heeft doelman Birger Van Dael weinig moeite. We zien een Pelt met veel overgave en strijd. Op een hoekschop kopt Carlo Palmans over en Jasper Jacobs lijkt wat later te scoren, nu redt doelman Nolle uitstekend met de voet. De bezoekers claimen nog een strafschop na een charge in de Peltse zestien, scheidsrechter Bury laat verder spelen. Meer krijgen we echter niet te zien, de Peltse elf strijdt met een groot hart en de brilscore bij de rust is de juiste weergave.

Ook dezelfde acteurs na de pauze. Pelt lijkt steeds meer het laken naar zich toe te trekken. De grote doelkansen blijven echter uit, ook de bezoekers krijgen niks bij elkaar gevoetbald. Op het uur pech voor Pelt wanneer Carlo Palmans een volley tegen onderkant deklat trapt, bal niet over de lijn en we spelen verder. Pelt blijft met veel overgave spelen enkel een doelkans forceren lukt vandaag te weinig, we krijgen de indruk, wie er scoort die wint. De bezoekers nemen met dik tien minuten te spelen de wedstrijd weer over. In minuut 80 gaat de bal op de stip na handspel. Doelman Birger Van Dael was er dicht bij, bij de poging van Claessens 0-1. Zuur, weer op achterstand in de slotfase en weer op strafschop. Pelt krijgt niet veel later ook een strafschop voor handspel, Carlo Palmans trapt die in het bereik van doelman Nolle. Echter op aangeven van de lijnrechter moet de elfmeter opnieuw genomen worden. Nu is het Jessy Hendrikx die trapt en schiet Pelt met een loeier naar 1-1. Dan volgen nog enkele minuten hitchkock taferelen. De bezoekers zien de 1-2 afgekeurd worden wegens buitenspel en wat later treffen de bezoekers ook nog de deklat en houdt Birger het punt vast voor Pelt. Na twaalf wedstrijden was het geluk eindelijk eens Pelt-gezind in de absolute slotfase. Op basis van de gehele wedstrijd was de 1-1 een terechte uitslag. Zaterdag trekken we naar Diest.