Winst in Diest voor Pelt (0-1)
27 NOVEMBER 2022

Voor de verplaatsing naar Diest wijzigde trainer Geert van Dessel zijn ploeg op vier plaatsen. Doelman Ruud Swinkels kwam de geblesseerde (hamstrings) Birger Van Dael aflossen in doel. Ruben Scheelen kwam terug uit schorsing. De pas papa geworden Murat Kocak kwam ook in de ploeg en Aleksandar Stankov verscheen aan de aftrap na 5 weken blessureleed. Geen reservedoelman op de bank, wel vier veldspelers Jessy Hendrikx, Shuremy Felomina, Bob Adriaans en Jan Smolders. Kevin Geebelen begint wellicht volgende week terug met trainen.

Het openingskwartier is voor Pelt, Aleksandar Stankov en Djaniny Lopes Mendes krijgen dan ook ieder een kans, geen uitgespeelde of reuzenkans. De poging van Stankov kan doelman Emanet niet verontrusten en het schot van Lopes Mendes gaat over. Vanaf dan valt er lang niets meer te noteren, zowel Pelt als de thuisploeg krijgen enkele hoekschoppen waar geen gevaar uit komt. Iets voorbij het half uur moet Stankov de strijd staken na flink contact. Jessy Hendrikx komt tussen de lijnen. Op slag van rusten komt de thuisploeg dan toch eens gevaarlijk opzetten, Kevin Van Loock kopte de beste kans van een povere eerste helft ver naast. Rusten deden we dan ook met een logische brilscore.

Na de pauze wordt het spel niet beter. Kansen komen er niet. De thuisploeg kent wel pech, op het uur mogen ze op een zeer interessante plaats een vrije trap nemen. Gelukkig valt de bal boven op de deklat. Pelt stelt daar bijzonder weinig tegenover. In de tribune werd er al gezegd, wie scoort die wint. Bij Pelt komt op het uur Jan Smolders Johan Ella Ella vervangen. Met nog dik een kwartier te spelen kan Pelt uitbreken, een aanval uit het boekje over rechts. Jasper Jacobs haalt de achterlijn en zet de bal gemeten voor. Invaller Jessy Hendrikx kopt staalhard binnen, 0-1 na 73 minuten spelen en de vijfde treffer voor Hendrikx dit seizoen. In het slot komt Adriaans nog tussen de lijnen voor Lopes Mendes. De thuisploeg probeert de bakens nog te verzetten, doelman Ruud Swinkels kreeg pas in minuut 91 de eerste bal tussen de palen waar hij geen moeite mee had. Zijn overbuur zag niet veel ballen meer maar bleef wel puntenloos achter. Dit was misschien de minst goede wedstrijd van Pelt, als je dan één keer scoort, houdt de nul en geen geel pakt dan mag je tevreden zijn. Op de koop toe zijn we nu vijf weken ongeslagen, volgende week zaterdag komt leider Houtvenne naar De Roosen.

PELT: Ruud Swinkels, Mohammed Mansaray, Ruben Scheelen, Murat Kocak, Maxim Goossens, Aleksandar Stankov (30’ Jessy Hendrikx), Carlo Palmans, Tuur Rijkers, Jasper Jacobs, Djaniny Lopes-Mendes (86’ Bob Adriaans)en Johan Ella Ella (64’ Jan Smolders).

DOELPUNT: 73’ Jessy Hendrikx 0-1