Beringen en Pelt delen de punten (1-1)
8 JANUARI 2023

Speeldag 16, de uitgestelde wedstrijd die halfweg december 2022 uitgesteld werd door het winterweer.
Vandaag was het herfstweer, veel wind en regen.
Bij Pelt geen Maxim Goossens op het wedstrijdblad, Maxim is herstellende van een routine operatie aan het hart.
Aleksandar Stankov keerde na maandenlange blessure terug, Stankov laatste wedstrijd was destijds op Geel op 22 oktober 2022, tevens ook onze laatste nederlaag.
Pelt met Stankov in de spits en Jan Smolders op de acht, we waren benieuwd.
De eerste helft was Pelt de betere. De 0-1 hing al vroeg tegen de touwen. Hoekschop met Kevin Geebelen achter de bal, die vind Johan Ella Ella aan de tweede paal en die kan Jasper Jacobs zijn eerste van het seizoen aanbieden, weliswaar op aangeven van de lijnrechter want hij zag dat de bal over de lijn was, 0-1.
Doelman Swinkels beleefde een rustige eerste helft, het is Pelt dat op counter nalaat om de score uit te diepen. Zowel Jan Smolders als Aleksandar Stankov kregen kansen op de 0-2. Met een logische en verdiende 0-1 gingen we de rust in.
Na de pauze krijgen we een heel ander Pelt te zien, Pelt kruipt onnodig terug en Beringen eist het balbezit. Tot uitgespeelde kansen komt de thuisploeg echter niet op de ene bal op het uur na, daar mist Beringen compleet de kans op 1-1. Pelt kan één keer tegen prikken met de mee opgerukte Ruben Scheelen, weer spelen we deze counter niet goed uit. Dat iedereen de gelijkmaker verwachte was een gegeven, het was Thomas Creemers die Beringen met nog 12 minuten op de klok verdiend op gelijke hoogte bracht, 1-1 na 78 minuten spelen. Beringen wou nog voor de drie punten gaan maar was ook niet bij machte om een uitgespeelde kans bijeen te voetballen. In blessuretijd had Pelt zelfs op een diefje kunnen winnen, maar een moegestreden Geebelen kwam een teen te kort... Eindstand 1-1.
Acht wedstrijden op rij zonder nederlaag maar zes gelijke spelen in dit reeksje is misschien net iets te veel van het goede.