Gelijkspel tegen Witgoor (2-2)
26 FEBRUARI 2023

Pelt kreeg vandaag rode lantaarn Witgoor Dessel over de vloer. Voor Jessy Hendrikx zit het seizoen er op, de bijna 2 meter lange schutter van Pelt brak deze week een middenvoetsbeentje en moet minstens 6 weken revalideren. Bij Pelt keerde Kevin Geebelen terug uit schorsing. Voor de bezoekers uit Witgoor was het vandaag simpel, enkel een overwinning kon hen vooruit helpen.

Het is Pelt dat na 50 seconden spelen al op 1-0 moet staan, Aleksandar Stankov mist een enorme kans. Hij besluit op doelman Arrazola. Twee minuten later scoort Stankov dan toch met het hoofd, al wordt het doelpunt afgekeurd wegens een duwfout. Geen vroeg doelpunt voor Pelt, de talrijke meegereisde Witgoor-fans kon opgelucht adem halen. De wedstrijd werd evenwichtiger en rond minuut 25 klommen de bezoekers heel onverwacht op voorsprong na balverlies. Jorrit Cabanier trof fraai raak vanop afstand, niemand bij Pelt verwachte dit schot, ook niet doelman Swinkels die te laat kwam, 0-1. Pelt bleef geduldig opbouwen, de kansen zouden wel komen. Op hoekschop trapt Maxim Goossens net over de deklat en aan de overkant, op links trapt Kevin Geebelen een perfecte hoekschop richting tweede paal waar Shuremy Felomina de 1-1 binnenkopt. Pelt is nog één keer dicht een doelpunt maar Stankov kan net niet bij de bal. Rusten doen we met een gelijke stand.

Tijdens de rust blijft Mohammed Mansaray in de kleedkamer voor Djaniny Lopes Mendes. Pelt geeft de bezoekers weer vleugels, opnieuw balverlies leidt de 1-2 in, weer mooi afgemaakt door de bezoekers. Nu laat topschutter Anton Blockx doelman Swinkels kansloos. Stankov krijgt meteen daarop dé kans op de gelijkmaker maar besluit van dichtbij opnieuw op de doelman die in hoekschop werkt. Niet veel later zal Stankov de strijd staken met een blessure, Jarne Beckers komt met nog ruim een half uur spelen tussen de lijnen. De grote doelkansen blijven echter uit, Pelt blijft wel de bal opeisen. Weer een opdoffer voor Pelt, in minuut 65 moet Maxim Goossens de strijd staken, per brancard wordt hij van het veld gedragen. Ook ex-speler Kenny Ponet helpt Maxim van het veld dragen, mooi gebaar van Kenny die in de tribune zat. Berkant Kayahan komt tussen de lijnen, Pelt stroopt de mouwen op voor de laatste 25 minuten spelen. De gelijkmaker valt snel na het lange oponthoud, weer is het Felomina die scoort. Nu een intikkertje na dat de doelman een bal loste. De bezoekers bleven onmondig voor de kooi van Swinkels. In de slotfase is het Jan Smolders die de 3-2 vergeet te scoren, alleen voor doelman Arrazola trapt Smollie over doel en aan het overkant is de derde Witgoorse dreiging ook bijna raak, een schot wordt eveneens over getrapt. Een gelijkspel waar we uiteindelijk niet tevreden mee kunnen zijn gezien de doelkansen, dat we tweemaal terug vochten met heel wat afwezigen dat is dan mooi voor de toekomst. Djaniny Lopes Mendes is geschorst op Houtvenne volgende week en Pelt zal ook met enkele geblesseerden zitten.