Pelt klopt leider (0-1)
5 MAART 2023

Pelt zakte naar de leiders van Houtvenne af met enkele afwezigen. Voor Jessy Hendrikx en Maxim Goossens zit het seizoen er op, beide zijn gekwetst (voet en lies). Djaniny Lopes Mendes was geschorst zodat trainer Geert Van Dessel een verrassend plannetje klaar had. De Peltse elf die vanavond mochten starten kregen de opdracht die duidelijk was, voluit voor de aanval gaan met younsters Jarne Beckers, Jasper Jacobs en Kevin Geebelen in de aanval. Achteraan onze vertrouwde en oerdegelijke defensie met Tuur Rijkers terug in de basis. De thuisploeg had dit niet verwacht en had daar 90 minuten lang moeite mee.

De thuisploeg had net zoals in de heenwedstrijd (0-0) het meeste balbezit en kreeg enkele uitstekende kansen die ze gelukkig voor Pelt hoog over doel trapten, topschutter Mombongo trapte over en wat later deed Lazaar hetzelfde. Pelt met de schrik vrij al kreeg het moedig Esperanza ook enkele halve kansjes vooral via Jasper Jacobs die eerst een kopbal plaatste waar doelman Janssens geen probleem mee had en wat later na een mooie aanval  zijn schot afgeblokt zag. De thuisploeg met kleppers als Dequevy en Stankov (broer van) kregen de motor niet aan. Met de rust in zicht verrast Pelt vriend en vijand, Tuur Rijkers lanceert een aanval, de bal komt bij Jan Smolders die op zijn beurt Jasper Jacobs in het straatje stuurt, Jasper knalt heerlijk de 0-1 tegen de touwen na goed 40 minuten voetballen. Onze jonge aanvallers hebben ondertussen al heel wat energie verbruikt en worden net voor de koffie beloond. Zonder veel moeite bereiken we de rust met een knappe 0-1 voorsprong.

Na de pauze komt bij de thuisploeg Massa voor Van Keilegom tussen de lijnen. Terwijl Pelt in de eerste helft qua doelkansen duidelijk onder lag is het nu aan ons om voor de betere kansen te zorgen. Een trap van Jan Smolders vanaf ruim 25 meter gaat een metertje over en een heel knappe aanval waar zowel Kevin Geebelen als Tuur Rijkers lijken te scoren levert geen doelpunt op, dit had altijd de 0-2 moeten zijn. De thuisploeg met extra aanvaller Bertjens tussen de lijnen gaat op zoek naar de gelijkmaker, doelman Ruud Swinkels staat uitstekend te keepen. Met nog een kwartier op de klok lijkt Ruud dan toch verslagen maar met een ultieme beenveeg houdt hij de nul op het bord. Felomina Shuremy mag vandaag de vrije trappen voor zijn rekening nemen, helaas gingen beide vrije trappen over. De thuisploeg raakt gefrustreerd, heeft moeite met de Peltse Leeuwen want wat een overgave en strijd, kapitein Jan Smolders gooit al zijn ledematen in de strijd zodat hij later met een blessure vervangen moet worden. Aleksandar Stankov komt tussen de lijnen. En ook Stankov kreeg van de trainer een duidelijke boodschap mee, een kwartier vol overgave. De verdienstelijke Jarne Beckers werd met nog vijf minuten op de klok vervangen door Berkant Kayahan en in het slot kreeg doelpuntenmaker Jasper Jacobs zijn applaus van de talrijke Esperanza-fans. Samih Belfaqir kwam de wedstrijd volmaken, dankzij een uitstekende doelman Swinkels en een dikke pluim voor heel de ploeg kwamen we niet meer in de problemen zodat na het laatste fluitsignaal een ongezien feestje los barstte.

Volgende week zaterdag ontvangen we de nieuwe leider, Wezel Sport, op De Roosen. Ruben Scheelen is geschorst.