Pelt - Wezel Sport 0-2
12 MAART 2023

Na de stuntzege vorige week op Houtvenne kreeg Pelt de nieuwe leider over de vloer, Wezel Sport. Bij Pelt was Ruben Scheelen geschorst, de 16-jarige Mathias Vos kreeg zijn eerste selectie.

Veel volk op De Roosen voor dit treffen. Het eerste wapenfeit is voor Pelt, Jan Smolders kan zich net niet doorzetten. Een vroeg doelpunt valt er uiteindelijk dan toch, aan de overkant. Joep Hakkens trapt de bezoekers op 0-1 na net geen tien minuten spelen. De bezoekers, een zeer solide geheel, vangt Pelt zeer goed op en is gevaarlijk op counter. Op zo'n counter krijgen ze een strafschop na zeer licht contact van Mohammed Mansaray, de scheidsrechter wuifde in eerste instantie de strafschop weg maar kwam op zijn beslissing terug op aangeven van de lijnrechter. De bezoekers konden na nog geen twintig minuten spelen de wedstrijd misschien al in een definitieve plooi zetten. Doelman Ruud Swinkels stopte de elfmeter van Mart Van De Gevel. Pelt tankt vertrouwen uit deze redding en doet het niet onaardig maar kan de bezoekende doelman Geens amper op de proef stellen. Met een logische 0-1 achterstand gaan we de rust in en daar valt niets over te zeggen.

Ook na de pauze doet Pelt het niet onaardig, onder liggen we niet echt maar de bezoekers laten het na om de score op te drijven of vinden een zeer sterke doelman Swinkels op hun weg. Pelt kan dreigen via een kopbal van Jan Smolders en invaller Djaniny Lopes Mendes probeert het tweemaal uit de tweede lijn, de pogingen van Djaniny gaan naast of over. De bezoekers scoren tien minuten voor affluiten de logische 0-2 via topschutter Van De Gevel. Pelt nog met de younsters Kayahan en Vos tussen de lijnen leiden sinds 22 oktober 2022 nog eens een nederlaag. Een terechte nederlaag want vandaag botsten we op een sterk Wezel, de Peltse elf deed het tussen de twee doelpunten verre van slecht.

Volgende week maken we de verplaatsing naar Sint Lenaarts, dan zijn Aleksandar Stankov en Mohammed Mansaray geschorst.