Sterk Pelt wint ruim van Diest (3-0)
26 MAART 2023

Voor de komst van Diest moest trainer Van Dessel een beetje puzzelen. Man-in-vorm Murat Kocak was geschorst en sluitstuk in de verdediging, Carlo Palmans trainde een week niet wegens koorts. Jasper Jacobs was nog niet voldoende herstelt. Het trio Stankov, Felomina en Mansaray kwamen dan terug in de ploeg. Ook was er een basisplaats voor de 18-jarige Rune Loenders en startte Samih Belfaqir in de spits. De bezoekers uit Diest met heel wat nieuwkomers in de ploeg was met 7 op 9 op dreef, waaronder een knap gelijkspel op Termien twee weken geleden.

Het zijn ook de bezoekers die de wedstrijd meteen in handen nemen. Met veel druk naar voren eisen ze het balbezit op, één keer moet doelman Ruud Swinkels alles uit de kast halen op een grondscherend schot, Ruud werkte in hoekschop. De goede Diestse periode duurde juist een half uur en toen nam Pelt over. Pelt is dan ook meteen gevaarlijk, niemand verwachte het schot van Djaniny Lopes Mendes. Diens schot strandde op de doelpaal. Uitstel echter want niet veel later eerst een misser van Aleksandar Stankov alleen voor doel en luttele minuten later stuurt Stankov zijn mede-spits Samih Belfaqir in het straatje. Samih werkt het af zoals het hoort, als een echte spits 1-0 na 37 minuten spelen. Pelt gerugsteund door het Pelts-publiek in beide tribunes heeft nu de smaak te pakken. Belfaqir door op rechts, gemeten voorzet aan de grote backlijn en nu zijn de rollen omgedraaid, Stankov trapt de 2-0 knap binnen. Met een verdiende 2-0 gaan we de rust in.

Hadden de bezoekers iets in petto na de koffie? Neen, Pelt kwam nooit in de problemen en voetbalde ondanks heel wat jongere in de ploeg zeer volwassen. We gaven niks weg en hadden zelf nog meer moeten scoren. Zo knalde Djaniny Lopes Mendes weer op de deklat vanuit de tweede lijn en werd een poging van invaller Tijs Renckens voor de lijn gekeerd. In de slotfase ging de bal nog op de stip wegens handspel in de zestien, kapitein Jan Smolders zette zich achter de bal en knalde de 3-0 cijfers op het bord. Aan de overkant bleef doelman Swinkels na de pauze werkloos zodat deze driepunter met een gouden randje dik verdiend was.

Volgend weekend op zaterdag 1 april en dit is geen aprilgrap, maken we de verplaatsing naar Schoonbeek Beverst. Allen daar heen, op naar de 40 punten!