Onnodig verlies in Schoonbeek-Beverst (1-0)
2 APRIL 2023

Pelt kon geen succes breien aan de sterke prestatie thuis tegen Diest vorige week. Op Schoonbeek Beverst ging het met het kleinste verschil de boot in, het enige doelpunt viel tien minuten voor affluiten.

Bij Pelt kwam Murat Kocak (schorsing) terug in de ploeg. Op de mooie accommodatie van Schoonbeek Beverst, waar jammer genoeg amper 50 toeschouwers waren, viel er negentig minuten lang regen. Het kunstgras en de vele regen, Pelt had er in het begin weinig moeite mee want vanaf het fluitsignaal is Pelt heer en meester. Na zes minuten spelen krijgt Aleksandar Stankov een uitstekende kans op de 0-1, hij besluit pal op doelman Tim Bollen. Nog voor het kwartier volgt er een tweede uitstekende kans voor Stankov, ook deze keer mist hij scherpte alleen voor doel. Samih Belfaqir krijgt nog een derde Peltse mogelijkheid, ook hier houdt doelman Bollen de meubels recht. De thuisploeg kan niet één keer gevaarlijk zijn. Ze dreigen enkel met een schot, hoog over. Nog voor rusten krijgt Djaniny Lopes Mendes nog een goede schietkans, zijn schot gaat niet ver naast. We gaan rusten met een brilscore waar de thuisploeg zeer tevreden mee mag zijn.

De tweede helft heeft veel minder om lijf. Pelt is veel minder gevaarlijk en dreigt enkel via stilstaande fases. Pelt blijft het balbezit opeisen, de thuisploeg hanteerde vooral in de eerste helft vaak de lange bal. Vanuit een goede organisatie probeerden ze na de pauze ook meer te voetballen, zonder kansen weliswaar. Pelt dreigde dan via vrije trappen van Lopes Mendes en Shuremy Felomina, het Pelts vizier stond nog steeds niet op scherp. Zonder echt in de problemen te komen gebeurt het onwaarschijnlijke dan toch, een zeldzame aanval van de thuisploeg waar de vrije man aan de rand van de zestien totaal vergeten wordt. Ruben Wijgaerts werkt mooi af en trapt het enige schot van de thuisploeg tussen doelkader tegen de touwen. Pelt probeert er nog een slotoffensiefje uit te persen, op een vrije trap van Lopes Mendes na die in de handen van doelman Bollen belandt geraakt Pelt niet meer. Alweer morsen we met de punten en vooral kansen, een verhaal van heel het seizoen. Werkten we 50 procent van onze kansen af dan tellen we minstens twaalf punten meer. Nu een weekje rust en dan de thuiswedstrijd tegen KVK Wellen op zaterdag 15 april.