Verlies tegen Wellen (1-3)
16 APRIL 2023

Pelt kreeg vanavond KVK Wellen over de vloer, voor beide ploegen stond er echter weinig op het spel. Bij Pelt werd enkele personen gehuldigd en kapitein Jan Smolders speelde zijn 500ste officiële wedstrijd voor Esperanza, tevens ook zijn laatste thuiswedstrijd op zaterdagavond, Smollie hangt over twee weken zijn schoenen aan de haak.

Bij Pelt zijn ze precies te zeer onder de indruk van de festiviteiten die net voor de aftrap plaatsvonden. De bezoekers komen door drie individuele Peltse fouten zeer makkelijk op 0-3 na nog geen 40 minuten voetballen. Pelt stelde daar bijzonder weinig tegenover, Aleksandar Stankov miste oog in oog met doelman Schevenels en de 1-3 stierf net voor rusten op de paal. Doelman Swinkels moest op zijn beurt gepast uitkomen om de 0-4 ruststand te verijdelen. Het was gewoon niet goed langs Pelts zijde.

Trainer Van Dessel greep in, hij liet Mansaray en Felomina in de kleedkamer en youngsters Beckers en Loenders kwamen tussen de lijnen. Voor de bezoekers was het nu zaak om te controleren, Pelt probeerde wat aan de achterstand te doen maar zoals al het hele seizoen het geval is, was vanavond niet anders. We scoren toch zo moeilijk. De verdiende 1-3 kwam er dan toch via Stankov, de bezoekers hadden hun beste pijlen al in de eerste helft afgeschoten. Op het uur kwam Tom Van Maanen nog tussen de lijnen voor Kevin Geebelen. De aansluitingstreffer wou niet vallen en in de slotminuut kreeg Jan Smolders wat hij verdiende, een staande ovatie van iedereen die aanwezig was. Vierde nederlaag in de laatste vijf wedstrijden, zondag maken we de verplaatsing naar Termien dat nog in de running is voor de titel.