Verlies in Termien (2-0)
24 APRIL 2023

Pelt stond moest op de voorlaatste speeldag naar Termien, dat nog in volle running is voor promotie. Pelt had heel wat afwezigen, op Djaniny Lopes Mendes en Shuremy Felomina werd geen beroep meer gedaan. Het trio Ruud Swinkels, Kevin Geebelen en Ruben Scheelen waren geblesseerd. Trainer Van Dessel dropte een legertje youngsters in zijn selectie. Zo waren er eerste selecties voor Lars Knevels en Martijn Vervloet. Tom Van Maanen stond zelfs aan de aftrap. Rune Loenders verscheen eveneens aan de aftrap. 

De thuisploeg dat zelf moest winnen, terwijl concurrent Wezel dit absoluut niet mocht doen kwam al snel op voorsprong, via een gelukje kwam de bal bij Pieter Jeunen die met een laag schot in de hoek doelman Birger Van Dael na 6 minuten spelen het nakijken gaf, 1-0. De Genkenaren willen meer, krijgen nog twee uitstekende kansen op een tweede doelpunt en kennen pech wanneer een knappe vrije trap van Oizaz tegen de staak gaat. De storm gaat na 25 minuten spelen liggen en Pelt herstelt het evenwicht, kansen krijgt Pelt echter niet. Een flauw schotje van Jasper Jacobs en Samih Belfaqir die in de zestien een bal niet tussen het kader kan krijgen. Met een 1-0 achterstand bij de rust konden we best mee leven.

Na de koffie dezelfde elf bij Pelt. De wedstrijd is plots veel evenwichtiger, wel zonder doelkansen. Op het uur wordt een zeer verdienstelijke Jarne Beckers naar de kant gehaald voor Mohammed Mansaray. Wat later kruipt Pelt twee maal door het oog van de naald, Termien treft weer het doelhout en Jessy Hendrikx redt een zo goed als gemaakt doelpunt van de lijn. Met nog een kwartier spelen krijgt Tom Van Maanen zijn eerste basisplaats en een verdiend applaus van de toch talrijke meegereisde Esperanza-fans. Mathias Vos is zijn vervanger. De thuisploeg kan wat later de wedstrijd in een definitieve plooi brengen, uit de kluts is het Ruben Janssen die de 2-0 tegen de touwen prikt, verdiend is het wel. In de slotfase krijgen Martijn Vervloet en Lars Knevels nog speelminuten en krijgt Pelt de ultieme kans op de aansluitingstreffer. Samih Belfaqir mist alleen voor doel de 2-1. Eindstand 2-0

Dikke pluim voor dit piep jong Esperanza, 9 spelers die 21 jaar of jonger zijn in de selectie van 15. Termien won uiteraard verdiend en door het gelijkspel van Wezel (tegen Geel 1-1) doet Termien meer als ooit mee voor de titel. Ze zijn nog met drie voor de titel nl. Wezel Sport, Termien en Houtvenne.

Onderaan is KVK Beringen zeker van degradatie. Voor Wijgmaal is dit het 95 procent het geval, Wijgmaal zou volgend weekend met dubbele cijfers moeten winnen en de concurrentie (Witgoor en Kampenhout) verliezen. Kampenhout, onze tegenstander zondag, moet zelf winnen en hopen dat Witgoor verliest om de rechtstreekse degradatie af te wenden.

Een spannende zondag 30 april wordt het ongetwijfeld, de laatste wedstrijd van het seizoen. De laatste wedstrijd van Jan Smolders in Esperanza-shirt, al heel veel inschrijvingen voor het pre-match-buffet, achteraf een afterparty om het seizoen af te sluiten want maandag is het 1 mei, vele onder ons zijn dan vrij. Tot zondag! 

Verlies in Termien (2-0)