Verdiende zege in eindronde tegen Zepperen Brustem
5 MEI 2024

Pelt heeft een verdiende zege geboekt in de eerste ronde van de eindronde voor promotie. Na een blitzstart werd Zepperen Brustem verslagen met 2-1.

Gezellig wat volk op De Roosen voor deze eerste eindrondewedstrijd ooit thuis. Pelt ging in 2015 en 2022 de boot in, telkens in de eerste ronde en op verplaatsing. Pelt had vertrouwen, 15 op 15 op teller maar deze week trainde heel wat jongens op halve kracht. Maico Gerritsen, Jarne en Yannick Mols, Siebe Pasen die koorts had en Maxim Goossen had een ongevalletje aan de voet. Geen ideale omstandigheden maar toch stond dit vijftal aan de aftrap. Doelman Ben Mertens was nog aanwezig voor zijn werk in het buitenland zodat trainer Geert Van Dessel over een ruime kern kon beschikken.

We zagen een zeer korte studieronde met na 4 minuten spelen de eerste mogelijkheid voor Pelt. Voorzet vanaf de achterlijn en Maico Gerritsen raakt de bal verkeerd en trapt over. Wat later is de 1-0 al een feit, het is man-in-vorm Thomas Paumen die De Roosen al vroeg doet ontploffen als hij gelanceerd wordt, netjes afwerkt en na 6 minuten voetballen de 1-0 al op het bord staat. De bezoekers zijn van slag, een vroege opdoffer en Yannick Mols heeft rond minuut 12 iets moois in petto, de 2-0 trapt hij fraai binnen voorbij een kansloze doelman Yanno Vanwelkenhuysen. Nog voor het kwartier zo toeslaan tegen het sterke Zepperen Brustem, knap. Na de verdiende 2-0 gaat bij Pelt de turbo even af, behoudt de organisatie en geeft amper tot niets weg. Zelf kan Pelt de voorsprong niet uitdiepen zodat de 2-0 bij de rust een perfecte weergave was van een eerste helft waar Pelt domineerde.

Na de pauze opnieuw een felle Peltse start. We zien twee doelpunten van Pelt terecht afgekeurd worden voor buitenspel, eerst Thomas Paumen, wat later Maico Gerritsen. Ook in de tweede helft komt Pelt nauwelijks in de problemen. Een bal van Mourad Daoudi wordt knap gered door doelman Vanwelkenhuysen en aan de overkant dreigen de bezoekers met een poging naast. Pelt met Jan Smolders en Joël Di Biniamu tussen de lijnen voor Maico Gerritsen en Siebe Paesen krijgt vijf minuten voor affluiten het nog even warm, bezoeker Eddy-Tim Verjans trapt in de verste hoek de 2-1 tegen de touwen, in de heenronde scoorde Verjans ook al tweemaal tegen Pelt. Zou het nog een dikke vijf minuten nagelbijten worden, neen hoor, Pelt kwam nooit in de problemen. Liet het zelfs na om de 3-1 te scoren en gaat verdiend een ronde verder.

Tegen wie, het wordt sowieso een verplaatsing naar Wellen of Hamme en dit op donderdag 9 mei. En hoeveel stijgers er juist zijn, dat is nog steeds niet geweten. We spelen na donderdag zeker nog een derde wedstrijd, ook op verplaatsing. Er zijn ploegen die hoger spelen en geen licentie hebben, die zijn ondertussen naar het BAS getrokken, de uitspraak is pas eind mei! Het kan goed zijn dat er niet 1, maar 2, misschien 3 of zelfs 4 stijgers zijn. Wie zal het zeggen, momenteel niemand maar de winst tegen Zepperen Brustem was zeer belangrijk en uiteindelijk ook verdiend!

Wedstrijdfoto's door Marc Faes (internetgazet)