Verdiende winst in en tegen Betekom
5 SEPTEMBER 2021

Esperanza Pelt begon de competitie met een uitwedstrijd bij Betekom. In het verleden was dit altijd een beladen duel, wat vandaag ook niet anders zou zijn. De geblesseerden Johan Ella Ella, Nigel Langras, Kobe Alen, Noah Vankemenade en Junior Iwunze lagen nog in de lappenmand. Van de drie nieuwkomers was enkel Arjan Swinkels speelgerechtigd maar zat op de bank.

De wedstrijd kan voor Pelt niet beter beginnen, al na vier minuten gaat de bal op de stip na een trekfout op Henry Odutayo. Henry zelf zet zich achter de bal maar hij trapt niet goed genoeg, tot grote teleurstelling van de vele meegereisde supporters wordt de strafschop gemist. Pelt ligt er echter niet wakker van want het dicteert de wet, veel balbezit en enkele snedige aanvallen die net niet het laatste station bereiken. Tot op het half uur, vrije trap op een leuke plek, achter de bal Emrah Bostanci en die trapt het leder netjes binnen, de 0-1 was meer dan verdiend. De thuisploeg is niet bij machte om doelman Ruud Swinkels aan het werk te krijgen, op een plukballetje na is hij 45 minuten werkloos. Pelt ziet nog pogingen van Niek Vandenputte en Jens Meeus over en naast gaan. Met een krappe 0-1 gaan we de rust in.

Na de pauze wordt de wedstrijd evenwichtiger, niet dat de thuisploeg het commando overneemt maar Pelt is wat slordiger. De defensie met Carlo Palmans en de 18-jarige Tuur Rijkers doen het voortreffelijk. Met nog ruim 20 minuten te spelen krijgt Pelt dé kans om de wedstrijd helemaal te beslissen. Henry Odutayo stormt op doelman Thuys af, lijkt hem ook te omspelen maar schiet de bal naast de lege kooi. Wat later, in minuut 68 komt de thuisploeg voor de eerste keer gevaarlijk opzetten en hoe. Doelman Ruud Swinkels red de meubelen voor Pelt met een knappe safe. Later staat hij ook pal op een kopbal en nog wat later gaat een vrije kopkans naast. De missers van Pelt braken gelukkig niet zuur op. Bij Pelt komen Kevin Geebelen (voor Jan Smolders) en Arjan Swinkels (voor Gijs Brouwers) nog tussen de lijnen. Jens Meeus heeft nog het laatste woord, met een trap van buiten de zestien die over gaat zien we het laatste wapenfeit van deze pittige wedstrijd waar Pelt liefst zes! gele kaarten kreeg (M. Goossens, H. Odutayo, T. Rijkers, J. Meeus, K. Geebelen en K. Ponet). Vier kaarten waren zeker te vermijden of we solliciteerden er zelf naar.