Cupmatch kent geen winnaar (3-3)
12 SEPTEMBER 2021

Esperanza Pelt - Racing Mechelen 3-3, een wedstrijd die negentig minuten lang spannend en maar ook boeiend was. Al keek Pelt razend snel tegen een achterstand aan. De Peltse verdediging stond nog te dromen toen Gregory Carrez tegen de deklat trapte en ongehinderd mocht Dries Ventôse de rebound binnentrappen, 0-1 na 2 minuten spelen. De bezoekers kenden een sterk eerste kwartier, hun omschakeling daar had Pelt even moeite mee. Doelpuntenmaker Ventôse moest nog voor het kwartier geblesseerd van het veld. Pelt kwam ook af en toe piepen aan het venster en Henry Odutayo had misschien eerder richting doel moeten trappen dan nog een laatste kapbeweging. Pelt had ondertussen het commando volledig overgenomen en zag ook een speler uitvallen, Emrah Bostanci moest geblesseerd naar de kant. Nieuwkomer Souhail Belkassem kwam nog voor het half uur tussen de lijnen. Jens Meeus, ondertussen bezig aan een sterke wedstrijd, brengt met een fraaie voorzet Jan Smolders in stelling, Smollie kopt de verdiende gelijkmaker tegen de touwen, doelman Ruben Smet stond er bij en keek er naar, 1-1. Pelt wou meer maar klungelde achterin, Gregory Carrez nam het geschenk met twee open handen aan en gaf doelman Ruud Swinkels het nakijken, 1-2 na 35 minuten spelen. Nog is Pelt niet onder de indruk, de 2-2 op slag van rust via Henry Odutayo is dan ook een verdiende tussenstand na 45 minuten intensief maar aangenaam voetbal tussen twee sterke ploegen.

Na de pauze dezelfde acteurs al verlaat Arjan Swinkels na nog geen minuut spelen het veld, de jonge Tuur Rijkers komt tussen de lijnen. Ook nu krijgt Pelt een vroeg tegendoelpunt dat eigenlijk nooit had mogen vallen als de scheidsrechter maar vooral de lijnrechter bij de les was, buitenspel wordt niet gevlagd of gefloten en  Carrez wordt in de zestien foutief afgestopt.
Jens Heyvaert trapt de strafschop feilloos binnen, 2-3 na 53 minuten spelen. Invaller Souhail Belkassem kent even later pech wanneer zijn poging de deklat raakt maar nog voor het uur brengt Niek Vandenputte de stand weer gelijk, aan de tweede paal trapt hij staalhard binnen, 3-3. De wedstrijd wordt bitsiger en de jonge scheidsrechter neemt vaak eigenaardige beslissingen en trekt ook 9 gele kaarten. Het laatste half uur zijn er weinig kansen te noteren langs beiden kanten tot dat met nog een kwartier spelen Belkassem solo gaat en in de zestien overduidelijk gepakt wordt, een duidelijkere strafschop is er niet. De scheidsrechter ziet er geen graten in en laat doorspelen. Belkassem wordt na deze actie meteen afgevoerd naar de spoeddienst van Pelt. Florin Theuwis komt tussen de lijnen, gescoord werd er niet meer en 3-3 is zeker geen slecht resultaat tegen dit Racing Mechelen.

Opstelling Pelt: Ruud Swinkels, Arjan Swinkels (47' Tuur Rijkers), Kevin Geebelen, Henry Odutayo, Emrah Bostanci (28' Souhail Belkassem, 78' Florin Theuwis), Jens Meeus, Gijs Brouwers, Carlo Palmans, Jan Smolders, Kenny Ponet en Niek Vandenputte