FC Berlaar Heikant - Esperanza Pelt 3-1
20 SEPTEMBER 2021

Cijfers zeggen voldoende, verliezen tegen de rode lantaarn doet pijn.
Nochtans was er in de eerste helft geen vuiltje aan de lucht. Pelt had de controle en bracht goed voetbal op de grasmat. Ondanks het vroege uitvallen van onze beste man van vorige week, Jens Meeus, kregen we enkele uitstekende kansen. De kopbal van Henry Odutayo moest tegen de touwen hangen en Pelt vergat wat later nog eens de 0-1 te scoren. Toch krijgt Esperanza loon naar werken, Carlo Palmans kopt de verdiende 0-1 tegen de touwen vijf minuten voor de rust. Nu zijn ze gelanceerd denken we, we krijgen meteen een uppercut van jewelste. Twee minuten later kan de thuisploeg bij de eerste dreiging meteen gelijkmaken, wat zuur en Pelt lijkt even van de kaart. De rust moet soelaas brengen.
Na de pauze zien we een heel ander Pelt, ondanks dat Pelt weer twee uitstekende kansen krijgt om op voorsprong te komen, telkens gaan de pogingen net naast. Met het andere Pelt bedoelen we dat we met de thuisploeg meedoen, onze eigen supporters noemen het "potvoetbal" en ze hebben geen ongelijk. De thuisploeg versiert nu de kansen en Esperanza ontsnapt, de deklat brengt redding. Wat later moet Ruud Swinkels aan de eerste paal de 2-1 verhinderen met een kattensprong. De thuisploeg krijgt uiteindelijk loon naar werken iets over het uur, de 2-1 was op dat moment verdiend. Pelt probeert de bakens te verzetten maar niks lukt al krijgt Niek Vanden Putte nog een kopkans, ook deze poging gaat naast. De thuisploeg maakt er zelfs in het slot nog 3-1 van en boeken toe!
Wat in de voorbereiding al een pijnpunt was is vandaag alweer gebleken, we scoren zo moeilijk. We kregen vandaag meer kansen dan tegen Racing Mechelen en scoren maar één keer, ook gaven we vandaag veel weg mede door de risico's die we namen.
Op naar beter, naar volgende week zaterdag en dan komt Sint Lenaarts op bezoek.