Esperanza Pelt - Sint Lenaarts 0-3
26 SEPTEMBER 2021

Cijfers zeggen voldoende! Pelt stond na een kwartier spelen al met 0-2 in het krijt, bezoeker Yannick Bevers maakte het tweemaal fraai af. Pelt had een zestal afwezigen maar kwam nooit in het stuk voor, de bezoekers speelden met veel overtuiging en zonder vrees, iets wat er momenteel bij Pelt wel is. De onzekerheden, de onnodige kaarten en de schaarse kansen worden niet benut. Jan Smolders kwam een teen te kort na een mooie Peltse aanval. De bezoekers hadden alles onder controle, waren zelfs af en toe gevaarlijk op de tegenaanval. Een schot van Niek Vandenputte uit de tweede lijn, daar had de 18-jarige doelman Senne Goossens geen moeite mee, 2-0 was de ruststand.

Tijdens de rust blijft Tuur Rijkers in de kleedkamer, Gijs Brouwers is zijn vervanger. Het balbezit blijft Pelt het meeste opeisen maar echt gevaarlijk worden ze nooit. De bezoekers spelen goed in blok en de zeldzame speldenprikken van Pelt doen de bezoekers geen pijn. Tien minuten voor affluiten laat Sint Lenaarts nog eens zien dat ze wel degelijk de punten niet zouden stelen vanavond, mooie aanval over enkele stationnetjes en Nico Lansu mag de 0-3 tegen de touwen trappen. Pelt definitief in de touwen al wil zelfs de eerredder niet lukken. Strafschop voor Pelt in minuut 83, Emrah Bostanci trapt de bal naar de rechtse benedenhoek waar de bezoekende doelman Goossens de bal knap klemvast pakt. Nul punten en twee geschorste spelers er bovenop, zo ontvangen we zaterdag KVK Beringen.

Opstelling Pelt: Ruud Swinkels, Kevin Geebelen, Florin Theuwis, Maxim Goossens, Emrah Bostanci (84' Aloy Iwunze), Nigel Langras (79' Jens Dujourie), Carlo Palmans, Tuur Rijkers (45' Gijs Brouwers), Jan Smolders, Kenny Ponet en Niek Vandenputte.

Gele kaarten: Kevin Geebelen en Kenny Ponet (beiden missen de wedstrijd tegen Beringen)