KFC Turnhout - Esperanza Pelt 0-1
10 OKTOBER 2021

Na een bewogen week moest er weer gevoetbald worden. Pelt zakte af naar het Stadspark van Turnhout. Kevin Geebelen en Kenny Ponet kwamen uit schorsing, Henry Odutayo was dan op zijn beurt geschorst vanavond. Johan Ella Ella en Arjan Swinkels stonden ook terug aan de aftrap. Florin Theuwis en Tuur Rijkers vielen dan jammerlijk naast de ploeg. Nigel Langras, Soulhail Belkassem, Gijs Brouwers en doelman Birger Van Dael waren de bankzitters. Er was veel volk komen opdagen, Turnhout hield zijn jeugdvoorstelling en de tribune zat met ruim 500 toeschouwers gevuld en die zagen toch wel een kansarme eerste helft. Beide ploegen gingen aan een stevig tempo van start, in minuut 10 ligt het spel minuten stil, Pelt-speler Kevin Geebelen moet de strijd al staken na een botsing. Nigel Langras is zijn vervanger. Beide ploegen zijn elkaars evenknie, kansjes zijn er helaas niet te noteren. Kopballen van Kenny Ponet en Arjan Swinkels werden makkelijk gepakt door doelman Horsten en een schot van Jens Meeus waar de doelman meer moeite mee had dat waren de Peltse wapenfeiten. Pelt-doelman Ruud Swinkels had nog minder werk op te knappen zodat de 0-0 bij de rust een meer dan logische tussenstand was.

Na de pauze heeft Pelt het wat moeilijker om de bal in de eigen rangen te houden, niet dat de thuisploeg heer en meester wordt al komen ze twee keer gevaarlijk opzetten, beide pogingen gaan naast. Pelt herstelt dan weer het evenwicht, voor gevaar zorgen zit er niet in. Het lijkt wel zo'n typische nul nul wedstrijd te worden. Met nog ruim een kwartier spelen komt Souhail Belkassem tussen de lijnen voor Emrah Bostinci. Dit geeft Pelt plots vleugels want de vinnige Belkassem geeft meteen zijn visitekaartje af. Eerst trapt hij een uitstekende kans op doelman Horsten en wat later houdt Horsten de nul op het bord voor Turnhout. In de slotminuut gebeurt het dan, de 0-1 van Jan Smolders en weer met het hoofd. Turnhout claimde even daarvoor een strafschop en het zouden nog prangende minuten worden. Bij het vieren van het Pelts doelpunt kwam de gewisselde Bostanci meevieren en kreeg prompt zijn tweede gele kaart van de avond, rood. De thuisploeg probeert er nog een slotoffensief uit te persen in de veel te lange extra tijd... Pelt houdt de gouden driepunter vast en pakt zijn tweede (uit)overwinning.