Esperanza Pelt - KFC Nijlen 3-2
17 OKTOBER 2021

Eindelijk de eerste thuisoverwinning en wat voor één. Deze wedstrijd had alles, goed voetbal van twee voetballende ploegen, mooie doelpunten en helaas weer te veel gele kaarten voor ons (5).
De wedstrijd is nauwelijks vijf minuten ver of Arjan Swinkels moet de strijd al staken, er blokkeerde iets en morgen zal hij wellicht meer weten. Kevin Geebelen kwam in zijn plaats en ging op de back spelen en Kenny Ponet centraal achteraan langs Carlo Palmans. We zien een zeer sterk wedstrijdbegin, van een studieronde is totaal geen sprake. Beide ploegen gooien meteen alle registers open en iets voorbij de tiende minuut kan Jan Smolders nummer vijf van het seizoen al binnenduwen voorbij doelman Ledent, 1-0. De bezoekers zijn zeer sterk in de omschakeling en Yens Peeters knalt wat later hoog over. Aan de overkant lijkt Jens Meeus de 2-0 aan de voet te hebben, hij trapt de uitstekende kans jammerlijk naast. Henry Odutayo ziet zijn kopbal ook nog naast gaan. Op het half uur is het dan toch prijs en wat een doelpunt! Jens Meeus neemt de bal aan de rand van de zestien vol op de slof en maakt een wereldgoal, 2-0 na 34 minuten spelen. De bezoekers geven zich niet gewonnen, in tegendeel. De aansluitingstreffer komt er veel te vroeg, Pelt krijgt de bal niet weg en aan de rand van de backlijn schiet Yens Peeters de 2-1 door een bos van spelers binnen, 2-1. Het zou toch niet waar zijn, met de gedachte "Beringen" in ons achterhoofd. Pelt wil de marge uitbreiden en kent pech, veel pech want Johan Ella Ella gaat over rechts aan de haal en haalt verschroeiend uit maar ziet zijn poging tegen onderkant van de deklat stranden, geen 3-1 en dan is er die tegenaanval. Er volgt een voorzet/schot waar doelman Ruud Swinkels alle moeite van de wereld mee heeft, hij tipt de bal tegen de deklat en daar kan Yens Peeters van profiteren, hij scoort misschien zijn makkelijkste doelpunt ooit, 2-2 en alles weer te herdoen. Rusten doen we ook met deze tussenstand.

Na de pauze zijn de kansen schaarser al zijn de bezoekers enorm sterk in de omschakeling, gelukkig voor Pelt loopt het altijd goed af. Als tijdens een akkefietje tussen Jan Smolders en Wannes Haemels beide kemphanen geel krijgen moeten de bezoekers met een mannetje minder verder want Haemels kreeg eerder al geel. Er volgde veel commotie op en rond het veld. Nijlen was nauwelijks van slag want ze bleven gevaarlijk. Met nog een kwartier spelen neemt Pelt de wedstrijd stevig in handen, de sterke bezoekers moeten nu terugplooien en Niek Vandenputte had de 3-2 aan de voet maar knalde over. Uitstel echter, met nog vijf minuten op de klok ontploft De Roosen als Niek de 3-2 droog binnen knalt. De bezoekers zijn niet meer bij machte om tegen te prikken, het is uiteindelijk Pelt dat de 4-2 nog laat liggen via Niek Vandenputte die misschien wel de beste mogelijkheid van zijn drie in het laatste kwartier naast trapt. Eindelijk onze eerste thuiswinst, een boeiende wedstrijd voor de neutrale toeschouwer maar helaas weer een handvol gele kaarten in een nochtans faire wedstrijd. Zaterdag trekken we naar Witgoor Dessel.