Witgoor Dessel - Esperanza Pelt 0-1
24 OKTOBER 2021

9 op 9 en weer met een doelpuntje verschil, Pelt boekte op basis van een sterke eerste helft een verdiende overwinning op een sfeervol Witgoor.
Pelt was de gevaarlijkste ploeg voor de pauze en kreeg na dik twintig minuten spelen loon naar werken. Knappe aanval over links en Gijs Brouwers kopte de 0-1 tegen de touwen. Pelt had net daarvoor al een kans gekregen via Jan Smolders maar diens kopbal werd door de thuisgoalie gered. Iets over het half uur weer een splijtende aanval en wanneer Smolders de bal in de kleine backlijn dropt heeft Johan Ella Ella een kattensprong in huis, de Witgoor doelman redt uitstekend. De thuisploeg reageerde ook met een goede kans die naast ging en op slag van rusten trof groen geel de bovenkant van de deklat. Rusten deden we met een verdiende 0-1.
Na de pauze is de wedstrijd veel evenwichtiger, de thuisploeg hersteld het percentage balbezit naar 50/50 maar kan amper voor dreiging zorgen. Pelt kan op de tegenaanval af en toe serieus tegenprikken maar mist de koelbloedigheid om het af te maken. Pelt krijgt nog een handvol overdreven gele kaarten, Jens Meeus mist de confrontatie met Termien volgende week. Witgoor heeft nog enkele gevaarlijke aanvallen in petto maar over de hele wedstrijd kregen ze één bal tussen de palen en daar stond in minuut 87 Ruud Swinkels paraat zodat de zuinige Peltse zege zeker niet gestolen was.