Esperanza Pelt - Eendracht Termien 0-0
31 OKTOBER 2021

Pelt kon voor de derby tegen Termien niet rekenen op de geschorste Jens Meeus en de gekwetsten Maxim Goossens, Arjan Swinkels en Sven Vandekerkhof. Zo verscheen Souhail Belkassem voor het eerst aan de aftrap. We wedstrijd startte met dik tien minuten vertraging, één van de lijnrechters was niet komen opdagen. Gelukkig vond men iemand tussen de toeschouwers, namelijk iemand van de bezoekers, waarvoor dank!
De wedstrijd start aan een zeer hoog tempo, er volgt meteen een charge op de doorgebroken Johan Ella Ella, Jerome Kroonen komt er met geel vanaf. Als deze fout later in de wedstrijd zou gebeuren wordt er rood getrokken. Diezelfde Ella Ella krijgt wat later dé kans op 1-0 maar besluit op doelman Bram Valkeners. Aan de overkant is Termien ook gevaarlijk maar de poging van Ali Yildiz gaat naast. Carlo Palmans zag zijn kopbal nog net naast gaan. Voor de pauze krijgt Pelt nog twee mogelijkheden om de score te openen. Eerst wacht Souhail Belkassem te lang om zelf te schieten en Niek Vandenputte zijn poging is te zwak om doelman Valkeners te verschalken. Bezoeker Ali Yildiz zag dan zijn kopbaldoelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Rusten doen we na een boeiende eerste helft met 0-0.
Na de pauze zijn het de bezoekers die het balbezit meer en meer opeisen. Toch krijgt Pelt via Belkassem een unieke kans, doelman Valkeners moet het schot van Souhail over de deklat tippen. Termien krijgt ook twee uitstekende mogelijkheden. De eerste wordt uitstekend gered door doelman Ruud Swinkels en de tweede gaat centimeters naast. Pelt gooit met Florin Theuwis en Henry Odutayo nog wat aanvallend geweld tussen de lijnen. Florin kon nog matchwinnaar worden om in het slot van de wedstrijd aan de rand van de zestien te mogen uithalen, helaas ging zijn poging volledig de mist in. Het laatste wapenfeit is nog voor Termien en hier komt Pelt nog zeer goed weg. Een kopbal gaat centimeters naast, doelman Swinkels stond aan de grond genageld en er volgde een dikke "oef"... eindstand 0-0.
We pakken onze eerste cleansheet in eigen huis en de vierde in negen wedstrijden. Gele kaarten? Vandaag bleef de teller op nul staan, ook een unicum dit seizoen. Op naar volgende week, naar KFC De Kempen-Lichtaart.
Esperanza Pelt - Eendracht Termien 0-0