De Kempen - Esperanza Pelt 0-4
8 NOVEMBER 2021

Eindelijk onze eerste wedstrijd gewonnen met meer dan één doelpunt verschil.
Voor de wedstrijd op De Kempen lagen Maxim Goossens en Sven Vandekerkhof in de lappenmand. Jens Meeus keerde uit schorsing.
De wedstrijd kan niet beter beginnen voor Pelt, Niek Vandenputte scoorde na drie minuten spelen na een mooie aanval op assist van Jan Smolders, 0-1. De thuisploeg reageert meteen en krijgt een uitstekende kans op de gelijkmaker, die gaat gelukkig naast. Wat later een tweede mogelijkheid, ook deze poging gaat over. Op het kwartier een knappe crossbal van Carlo Palmans naar Emrah Bostanci die knap afwerkt, 0-2. Even later ontsnapt Pelt aan een rode kaart wanneer doelman Ruud Swinkels te laat komt op een te korte terugspeelbal, gelukkig blijft het bij geel. Pelt verzuimd de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zowel Niek Vandenputte en Kevin Geebelen missen een open doelkans. Na een leuke eerste helft met veel doelkansen gaan we met een verdiende voorsprong de rust in ook al had 2-5 makkelijk gekund.
De tweede helft kan weer niet beter beginnen, schitterende aanval Pelt en Johan Ella Ella werkt knap af, 0-3. De boeken toe dan, niet echt want Pelt blijft af en toe zenuwachtig acteren en de 1-3 sterft op de paal voor de thuisploeg. Toch krijgt Pelt kansen om verder uit te lopen maar het is wachten tot dat Jan Smolders de bal wel erg fraai richting Jens Meeus verstuurd goed tien minuten voor affluiten. Jens werkt prachtig af en de 0-4 is een feit. In het slot krijgt Pelt nog enkele kansjes om nog verder uit te lopen. Invaller Souhail Belkassem trapt naast en de poging van Emrah Bostanci dwarrelt ook naast. Al bij al makkelijke en overtuigende overwinning tegen De Kempen dat wel een doelpuntje verdiende. Volgende week zondag ontvangen we Zwarte Leeuw en zal doelman Ruud Swinkels geschorst moeten toekijken.