Esperanza Pelt - Zwarte Leeuw 3-2
14 NOVEMBER 2021

Pelt miste alweer een handvol spelers door blessures en een schorsing. Al na vier minuten spelen blesseert Gijs Brouwers zich ongelukkig en moet de strijd al vroeg staken, Arjan Swinkels komt tussen de lijnen. Na een korte studieronde doet Henry Odutayo de netten al snel trillen, helaas vanuit buitenspel en het feestje ging niet door. Twee minuten later trillen de netten alweer, weer door Odutayo maar nu stond Nigel Langras buitenspel al deed Nigel niet mee in deze actie, discutabel dus. Uitstel van executie echter want Jens Meeus poeierde het leer knap voorbij doelman Hofmans in doel, 1-0 en dit was verdiend. Lang kan Pelt de voorsprong niet vasthouden, net over het half uur kan bezoeker Sebbe De Beukelaer profiteren en via doelman Birger Van Dael gaat de bal ongelukkig in doel, 1-1. Pelt en de leeuwen uit Rijkevorsel geef elkaar dan geen duimbreed toe en met een gelijke stand gaan we de rust in.
Na de pauze probeert Pelt een opening te zoeken. Doelman Hofmans heeft een schitterende reflex in huis op de knal van Emrah Bostanci. Pelt en standaardsituaties... niet echt een succes in de huidige competitie tot op een uur spelen. Bostanci zet voor en Henry Odutayo mag simpel binnenknikken, 2-1. Twee minuten later identieke fase, nu kopt Carlo Palmans simpel binnen 3-1 en Pelt lijkt af te stevenen op een simpele overwinning. Niets is minder waar, met nog goed twintig minuten spelen sluiten de leeuwen weer aan na balverlies aan de achterlijn en Jef Colman trapt de voorzet binnen, 3-2. Een kwartier voor affluiten trapt Niek Vandenputte de bal staalhard binnen, geen 4-2 want de lijnrechter vlagt buitenspel. Deze was dan heel zeker onterecht want de wedstrijdbeelden liegen niet, Niek kwam achter zijn man. Wat later krijgen zowel Odutayo, Vandenputte en Meeus de kans om in dezelfde fase te scoren maar worden telkens afgeblokt. Zure missers dus en Pelt maakt het dan zichzelf onnodig moeilijk. Kevin Geebelen gaat met gestrekt been te triest in een duel, logische rode kaart en Pelt met zien tienen verder. De bezoekers ruiken bloed en Pelt ontsnapt in de 86ste minuut aan de gelijkmaker, een afgeweken voorzet strandt op de deklat. In de laatste minuut moet Pelt nog met negen verder, Johan Ella Ella kreeg zijn tweede gele kaart van de middag waar hij in een fase eerder al mee flirtte. Het worden nog vier zenuwslopende minuten en uiteindelijk kwamen we niet meer in de problemen.
Het was weer onnodig bibberen in eigen huis, trainer Davide D'Angelo pakt 16 op 18 sinds hij het roer heeft overgenomen.