KFC Diest - Esperanza Pelt 0-3
21 NOVEMBER 2021

Pelt moest nog een viertal spelers missen. Johan Ella Ella (geschorst), Jan Smolders, Maxim Goossens en Gijs Brouwers (allen out).
Op de Warande in Diest, een nostalgisch stadion begon de thuisploeg het sterkst, het kreeg meteen een kopbalkans die naast ging, wat later ook het enige wapenfeit bleek te zijn. Het leek aanvankelijk een moeilijke wedstrijd te worden, het openingskwartier was voor de thuisploeg. Pelt herstelde snel het evenwicht en kwam op een ideaal moment op voorsprong, de bal kwam in de kleine rechthoek bij Henri Odutayo en die trapte in de linkse hoek, 0-1. Een mentale dreun voor de thuisploeg die nog lang zou nazinderen, Pelt nam nu de wedstrijd stevig in handen. Op het half uur had Henry de 0-2 aan de voet maar besloot voorlangs. Bij Pelt zat de organisatie zo goed dat Diest doelman Ruud Swinkels niet één keer aan het werk kon zetten. Op slag van rusten kreeg Pelt nog een vrije trap net buiten de zestien. De Pelt-supporters zagen het al aankomen, Jens Meeus gaat die bal gewoon binnenknallen. Jens ontgoochelde niet en trapte lekker over de muur en langs de doelman binnen, 0-2 en meteen de ruststand.
Na de pauze laat Pelt de bal aan de thuisploeg, Diest is niet bij machte om iets te forceren. Met nog ruim een kwartier te spelen mag Sven Van De Kerkhof zijn comeback maken na maanden blessureleed. Hij komt Arjan Swinkels vervangen die vandaag weer outstanding was. Wat later mag Souhail Belkassem naar de kant, Kobe Alen komt tussen de lijnen. Pelt heeft de wedstrijd zo stevig in handen dat het gewoon aftellen is naar het laatste fluitsignaal. Met nog vijf minuten op de klok komt Tarik Saïdi doelpuntenmaker Henry Odutayo vervangen. Het slot is voor Pelt, zeker na een counter uit het boekje. Kevin Geebelen vertrekt op eigen helft richting doelman Rosala... Niet egoïstisch geeft hij hem rechts aan Jens Meeus die zijn tweede van de avond scoort, 0-3. En in blessuretijd had het nog 0-4 kunnen worden, nu was het younster Kobe Alen die vrijgeleide kreeg en de bal net niet tot bij Jens Meeus kreeg want Jens stond klaar om zijn hattrick te scoren. Het bleef bij een verdiende 0-3.