KVK Wellen - Esperanza Pelt 1-1
6 DECEMBER 2021

Kevin Geebelen was geschorst. Gijs Brouwers is lange tijd out. Doelman Ruud Swinkels was out met een blessure aan zijn knie en tot overmaat van ramp meldde Nigel Langras in extremis ziek af. Pelt zat vorige week opgezadeld met enkele coronagevallen, zo zat spits Henry Odutayo zijn laatste quarantaine-dag uit, eveneens afwezig. Johan Ella Ella had amper of niet getraind maar stond toch aan de aftrap. Pelt stond voor een loodzware opdracht op Wellen dat twee weken geleden leider Racing Mechelen een 3-0 oplawaai gaf.
Toch is het Pelt dat het best aan de wedstrijd start. Met veel drang naar voren probeert Pelt een opening te zoeken in de versterkte Wellense muur. Pelt krijgt al heel snel het deksel op de neus, Sven Van De Kerkhof krijgt zeer ongelukkig de bal tegen de hand in de zestien. Scheidsrechter Eric Bury is onverbiddelijk, strapschop na nog geen vijf minuten spelen. Maxim Versteeven trapt de 1-0 tegen de touwen en Pelt moet meteen achtervolgen. Pelt is echter nauwelijks van slag en blijft rustig naar openingen zoeken. Op het kwartier worden ze beloond, Souhail Belkassem scoort zijn eerste treffer voor Pelt in de hoofdmacht, 1-1. De wedstrijd zit dan lang op slot met duidelijk het betere spel van Pelt. Op slag van rusten eist scheidsrechter Bury weer de hoofdrol op, gezichtsbescherming wordt gezien als handsbal. Iedereen kijkt verstomd toe wanneer Wellen een tweede strafschop krijgt, niet bij machte om één doelkans bijeen te voetballen... Sinterklaas is één dag te vroeg al treft Wellen helemaal geen schuld. Strafschop nummer twee voor de thuisploeg met 44 minuten op de klok. Invallersdoelman Birger Van Dael zorgt voor gerechtigheid door de strafschop van Versteeven te stoppen. Ruststand is 1-1.
Na de pauze eist scheidsrechter Bury weer meteen de hoofdrol op, handsbal in de Wellense zestien. Dit keer wuift hij alle protest weg, we spelen verder en nu is het de thuisploeg dat wakker schiet. Doelman Birger Van Dael staat beresterk te keepen en houdt Pelt tot driemaal toe in de wedstrijd. Pelt kent een moeilijk half uur, mede door het zich soms zelf onnodig moeilijk te maken. De laatste tien minuten zijn dan weer voor Pelt. Zowel Johan Ella Ella en Jens Meeus trappen naast. Een tweede strafschopfase, een charge op Johan Ella Ella in de zestien wordt door Scheidsrechter Bury niet gefloten en in het slot is Jan Smolders tweemaal zeer dicht bij de 1-2. Eerst schuift hij de bal centimeters naast en in blessuretijd kopt hij nog tegen de lat, wat zou die winninggoal zoet smaken, vooral om wat de scheidsrechter ons vandaag geflikt had. Uiteindelijk nemen we vrede met dit gelijkspel en maken we ons op voor de volgende wedstrijd, nu woensdag thuis tegen Koersel. Aftrap om 19:30