Interview met T2 Bert Vosters
6 DECEMBER 2021

Vandaag stellen we onze T2 Bert Vosters aan jullie voor.

Welkom bij Esperanza Pelt Bert, kan je je even voorstellen? Ik ben 47j, getrouwd met Angela, twee zonen van 9 en 16 j oud, beiden spelen ook voetbal.
Ik werk als dossierbeheerder bij BNPP Fortis.
Ik was zelf een positie 6, opgeleid bij RFC Liège en KRC Genk tot in het beloftenelftal, daarna ben ik gaan ‘studeren’ en speelde ik vooral voor het plezier.
Als trainer ben ik in de bovenbouw altijd bezig geweest, 11vs11 bij Tongeren, en in het seizoen 2018 ook in de technische staf van de eerste ploeg als T2 waarin we ook nog promoveerden van 3de naar 2de amateur, een topjaar met Marco Pauls en Stijn Vincent.

Pelt is een ambitieuze club. Hier wordt achter de schermen hard gewerkt, ook door de jeugdwerking en met jou halen ze een belangrijke pion in huis om eigen talenten te zien doorgroeien naar de beloften en eventueel eerste ploeg. Dit is een complexe en moeilijke opgave én het resultaat van enerzijds een goede opleiding en selectie in de club.
Hier moet ik de club nog beter leren kennen, alle (jeugd)spelers ken ik natuurlijk nog niet .

De Peltse staff oogt jong maar met Bart Peeters en Davide D'Angelo zit er toch een brok ervaring op bank. Kende je hen? Ik kende Bart natuurlijk van vroeger als prof , we zijn van dezelfde ‘generatie’. 
Bart kent z’n stiel als de beste en brengt ook nog eens z’n winnaarsmentaliteit over op de keepers waar hij mee werkt, een echte clubman ook.
Davide kende ik niet als speler, hij is ook een stuk jonger.  Hij brengt ook heel wat ervaring op hoog niveau mee en samen met dat Italiaanse temperament en een goed voetbaloog maakt dat een heel interessante mix !

Je hebt Pelt (A-kern) nu enkele weken aan het werk gezien. Wat vind je van de ploeg? Ik leer de jongens nog wekelijks (na elke training eigenlijk) nog beter kennen. Ik mis het feit dat ik geen voorbereiding met die jongens heb kunnen meemaken...  Maar dat er veel kwaliteit is in de kern, dat staat buiten twijfel, een goeie mix tussen jong en minder jong en een aantal sterke persoonlijkheden, dat is echt knap dat we met deze jongens kunnen werken.  
De komende twee weken gaan heel interessant zijn en richtinggevend waar we op mogen mikken met z’n allen.  Ik ken de tegenstanders nog niet allemaal, maar de top drie is sowieso waar we thuishoren, aan ons om dit wekelijks te tonen.

Tot slot, je hebt de beloften van Pelt nu al enkele weken onder je hoede, want vind je van de groep? We hebben nu enkele wedstrijden achter de rug, het voetbal zit goed, ze pikken het meestal wel snel op hoe ik wil spelen. De resultaten zijn redelijk, enkel tegen Hades afgelopen weekend hadden we het in de tweede helft moeilijk om het spel te maken en kregen we enkele vermijdbare goals binnen.

Bedankt voor dit gesprek Bert nog heel veel mooie sportieve momenten gewenst bij Esperanza Pelt! 

Interview met T2 Bert Vosters