Esperanza Pelt - Weerstand Koersel 8-2
9 DECEMBER 2021

De grootste zege van fusieclub Esperanza Pelt in nationaal voetbal is een feit. Het scoorde 8 doelpunten tegen een verdienstelijk maar oh zo zwak Koersel. Pelt opende de wedstrijd veel belovend, een schicht van Jens Meeus ging meteen over. Wat later rukte Arjan Swinkels mee op tot in de zestien en doelman Jenthe Reckers was al verslagen, 1-0. De bezoekers uit Koersel reageerden meteen, Pelt kreeg een bal niet weg en aan de rand van de zestien knalde Yarne Nulens heerlijk binnen, 1-1 na 12 minuten spelen. Lang moest Pelt niet van deze opdoffer bekomen, rond de 20ste minuut scoort Emrah Bostanci de 2-1. Wat later krijgt Johan Ella Ella dé kans op de 3-1 maar doelman Reckers redt met de vuisten. Koersel dreigt sporadisch en bij zo een zeldzame tegenprik moet doelman Van Dael goed plat aan de eerste paal. Pelt blijft op zoek gaan naar een derde doelpunt en dat komt er, mooie aanval over links. Bal voor doel en daar is Souhail Belkassem om de 3-1 tegen de netten te duwen. Souhail blesseerde zich tijdens het scoren en werd uit voorzorg gewisseld voor Nigel Langras, Johan Ella Ella ging nu een rij hoger spelen. Nu gaat het vlot voor Pelt, Sven Van De kerkhof treft nog een vierde keer raak voor de pauze zodat een niet overdreven 4-1 op het bord staat.
Na de pauze gaat het hard, heel hard. Johan Ella Ella scoort meteen de 5-1 en binnen de 7 minuten heeft hij zijn hattrick beet... 50', 52' en 57' van 4-1 naar 7-1 na nog geen uur spelen. Bij Pelt worden Jan Smolders en Arjan Swinkels vervangen door Henry Odutayo en Maxim Goossens. Het optreden van Maxim is helaas van zeer korte duur, amper vijf minuten later moet hij met een ernstige blessure de strijd staken. Younster Tarik Saïdi komt tussen de lijnen. Invaller Henry Odutayo scoort nog de 8-1 met nog twintig minuten te spelen en dan begint de klad er in te komen. Pelt krijgt nog zeker vijf uitstekende kansen op een hogere score. Doelhout en enkele missers beslissen er anders over. In de slotminuut krijgen de moedige bezoekers nog een strafschop waar doelman Birger Van Dael wel raad mee wist, enkel in de rebound werd hij verslagen door ex-Esperanzanist Bob Putzeys. Eindstand 8-2 en zaterdag wacht de topper thuis tegen Lille United, aftrap om 19:00!