Ware cupmatch op De Roosen (4-3 winst)
12 DECEMBER 2021

Esperanza Pelt - KVC Lille United 4-3
Een topper als afsluiter van de heenronde, coach D'Angelo moest sleutelen aan zijn elftal na de midweekwedstrijd tegen Koersel waren Souhail Belkassem en Kenny Ponet out. Tel daar de langdurige gekwetsten Ruud Swinkels, Maxim Goossens en Gijs Brouwers bij en je had weer een halve ploeg afwezigen. Gelukkig kwam Kevin Geebelen terug uit schorsing. Twee ploegen uit de top vijf, het zou sowieso een leuke voetbalavond worden en Pelt lijkt er wel veel zin in te hebben. Pelt krijgt meteen een kansje via Jens Meeus die de vuisten van doelman  Jelle Schrauwen test. Bij de eerste tegenprik is het bingo. Gianni Mariën treft raak uit de tweede lijn, we spelen amper 6 minuten, 0-1. Alweer een vroege opdoffer maar Pelt gaat op zoek naar een doelpunt, in de zone van de waarheid zijn ze nog niet scherp genoeg. De bezoekers krijgen wat later een uitstekende mogelijkheid op de 0-2, heel Pelt blaast opgelucht adem, een open kans wordt over geschoten. Uitstel echter want op het half uur is het toch bingo voor de bezoekers, Renzo Flebus maakt er 0-2 van. Pelt speelt zeer volwassen en raakt nooit in paniek, vroeg of laat zouden ze eens beloond worden en Jens Meeus maakt in de 37ste minuut op een zeer fraaie manier de aansluitingstreffer, 1-2 heerlijk in de verste winkelhaak vanaf de rand van de zestien. Net daar voor moest de gekwetste Nigel Langras het strijdtoneel verlaten met een blessure, Florin Theuwis kwam op de rechtse flank spelen, Johan Ella Ella schoof een rij achteruit. Met deze formatie begonnen we met volle moed aan de tweede helft en Pelt begon zeer sterk. In minuut 50 ramde Florin Theuwis de 2-2 tegen de touwen en enkele minuten later deed hij dit over op een assist van Kevin Geebelen, Florin knalde weer staalhard binnen, 3-2. De Peltse trein leek vertrokken maar dan sputterde plots de motor, knap dat ze een 0-2 achterstand vrij vlot ombogen in een voorsprong tegen een sterke tegenstrever. Alles was te herdoen, in de 65ste minuut scoorden de bezoekers de gelijkmaker 3-3 via Hannes. Dan moest doelman Birger Van Dael vol aan de bak om de bezoekers tot tweemaal toe van een voorsprong te houden. Pelt hield gelukkig stand en kwam in de laatste tien minuten weer zeer sterk op zitten. Eerst ging een schot van Niek Vandenputte rakelings naast en Jens Meeus leek de 4-3 te scoren maar doelman Strauven had een miraculeuze save in huis. Wat later ontploft Sportpark De Roosen helemaal, Emrah Bostanci scoort de 4-3. Vanaf dan is het nagelbijten tot het laatste fluitsignaal, 9 zeer lange minuten worden er bijgeteld maar Pelt houdt stand en wint na een zeer sterke pot voetbal, genieten.