Verlies in sterke oefenwedstrijd tegen Bocholt
9 JANUARI 2022

Pelt is in de oefenwedstrijd thuis tegen Bocholt onderuitgegaan na een meer dan verdienstelijke wedstrijd. De thuisploeg dwong meer kansen af, maar het was Bocholt dat aan de rust leidde met 0-2. De eerste twee kansen waren voor Pelt dat startte met nieuwkomers Mulder en Chraou in de basis. Jens Meeus en Johan Ella Ella vonden een zeer sterk keepende Stijn Wertelaers op hun weg. Twee miraculeuze reddingen verrichte hij en hield de nul op het bord. Pelt kreeg echter snel het deksel op de neus. Een fout op Emrah Bostanci in middencirkel wordt door de scheidsrechter vergeten en daar kon Bocholt van profiteren. Doelman Birger Van Dael is verslagen, 0-1 na net geen kwartier spelen. Bocholt laat het balbezit aan Pelt en teert op de counter, daar zijn ze bijzonder sterk in. In minuut 22 hangt de 0-2 al tegen de touwen, aan de tweede paal mag men te makkelijk scoren. Toch krijgt Pelt mogelijkheden om iets terug te doen. Nieuwkomer Jaouad Chraou kan net niet de aansluitingstreffer scoren. De bezoekers konden nog dreigen via Regales die zijn schot ging helemaal de mist in. Bij Pelt stond het vizier van Niek Vandenputte en Jens Meeus niet goed gericht, ook hun lukte het scoren niet. Ondanks een sterke eerste helft gaan we rusten met 0-2.

Pelt brengt vier nieuwe spelers tussen lijnen met Jan Smolders, Kenny Ponet, Sven Van De Kerkhof en Florin Theuwis. Jaouad Chraou, Jens Meeus, Kevin Geebelen en Nigel Langras mogen in de tribune de tweede helft volgen. Ook nu is Pelt het meest in balbezit, er volgen halve kansjes waar doelman Wertelaers geen problemen mee heeft. Met nog een kwartier te spelen komt er terug spanning in de wedstrijd, Jan Smolders trapt de oververdiende aansluitingstreffer tegen de touwen, 1-2. Pelt gaat naarstig op zoek naar een tweede doelpunt, zowel Bostanci (over) als Ella Ella (voorlangs) falen in de afwerking.  Geen gelijkmaker dus voor een dapper Pelt, dat zoals dat heet met opgeheven hoofd het veld mocht verlaten.

Opstelling Pelt: Birger Van Dael, Arjan Swinkels, Kevin Geebelen (46' Sven Van De Kerkhof), Rick Mulder, Jaouad Chraou (46' Jan Smolders), Emrah Bostanci, Jens Meeus (46' Florin Theuwis), Nigel Langras (46' Kenny Ponet), Carlo Palmans, Niek Vandenputte en Johan Ella Ella.