(Te) zware nederlaag voor Pelt (4-0)
30 JANUARI 2022

Geen twaalf zonder nederlaag voor Esperanza Pelt. Ze verloren met 4-0 bij Sint-Lenaerts.

Esperanza Pelt nam de eerste 20 minuten voor hun rekening, maar Carlo Palmans en Rick Mulder kregen de kopkansen niet tussen het kader. Balverlies bij Pelt in de zestien zette de thuisploeg op 1-0 via Joël Di Biniamu (28'). Pelt was dan even de kluts kwijt en bij een tegenaanval van Sint-Lenaarts stond het vijf minuten later al 2-0 via Hicham Elharchi en we keken tegen een dubbele achterstand aan bij de rust.

In de tweede helft verhoogde Pelt de druk. Pelt bracht een tweede spits en nam achterin meer risico’s. In het voordeel van de lepe thuisploeg, Sint-Lenaarts loerde echter met succes op de counter. Het werd een zware 4-0-pil, Nico Lansu en Yannick Bevers scoorden nog voor de thuisploeg en voor Pelt stopt het bij de reeks van 11 zonder nederlaag. In het slot zag Pelt Arjan Swinkels nog uitvallen met een blessure en kreeg weer een drietal gele kaarten (Jens Meeus, Niek Vandenputte en Kenny Ponet).

Jan Smolders (Pelt): “Het mooie liedje kon niet blijven duren. Wij waren niet goed genoeg en werden de tweede helft in twee minuten droog gepakt. Tegen Beringen zal het uit een ander vaatje moeten.”

PELT: Birger Van Dael, Kenny Ponet, Arjan Swinkels (80‘ Kevin Geebelen), Carlo Palmans, Sven Van de Kerkhof (60’ Souhail Belkassem), Jens Meeus, Niek Vanden Putte, Rick Mulder (56’ Jaouad Chraou), Emrah Bostanci, Johan Ella Ella en Jan Smolders.