Interview met Gionni Peluso, T1 vrouwen
30 JANUARI 2022

De dames van Esperanza stonden vandaag na een lange winterstop voor een lastige verplaatsing naar Sint Truiden, de nummer vier in het klassement. Pelt, won uiteindelijk met 2-4. We spraken met trainer Gionni Peluso over het voetbal van zijn vrouwen.

Vandaag moest je naar STVV maar je mistte een handvol speelsters. Ging je met een onzeker gevoel naar Sint Truiden? Behalve een handvol speelsters hadden we vandaag 4 speelsters rondlopen die de afgelopen maand niet hadden getraind en voor Diethe Dirkx was het haar eerste wedstrijd vanaf de eerste corona-lockdown. Onzeker was ik niet...

Jullie komen na een half uur spelen 2-0 achter op STVV maar jullie buigen dit nog netjes om in een 2-4 overwinning tegen een kopploeg. Je zal wel genoten hebben? Het eerste half uur heb ik niet genoten (met een lach), pas in de tweede helft zag ik mooi voetbal en dit beloond worden met twee doelpunten en dan geniet ik. Dus ik heb zeker genoten vandaag. 

Met nog 5 finales te gaan, en dromen mag, Pelt heeft alles zelf in handen. Ik ken mijn ploeg en weet wat we kunnen maar het liefst kijken we van week tot week. 

Tenslotte, wil je nog iets kwijt over het vrouwenvoetbal? In Pelt heerst er een uitstekende sfeer op en naast het veld, wat vind jij er van? Het vrouwenvoetbal verdiend veel meer aandacht. De voetbalbond en clubs zouden een solide basis moeten creëren en meer bij elkaar komen om toekomst te bieden anders gaan er veel vrouwenteams wegvallen en zal het provinciale vrouwenvoetbal ten onder gaan. Onze reeks telt slechts elf ploegen dus twintig competitiewedstrijden, eind februari zit onze competitie er al op. Een play-offs met bijvoorbeeld de eerste vier ploegen of zes wedstrijden extra zou veel interessanter zijn geweest. Bij Esperanza Pelt is de sfeer super en de supporters altijd aanwezig om het team te steunen. Dat is fijn en doet enorm deugd en ik wil hen dan ook persoonlijk bedanken.

Nog heel veel succes T1 en vrouwen! 

 

Interview met Gionni Peluso, T1 vrouwen