Winst in en tegen Beringen (0-1)
6 FEBRUARI 2022

Bloed, zweet en tranen zo kon je deze wedstrijd het makkelijkst samenvatten. Bij Pelt stond Ruud Swinkels tussen de palen, doelman Birger Van Dael haakte ziek af. Op de bank zat dan ook geen reservedoelman. Meteen na de aftrap wordt Pelt opgeschrikt door een enorme kans voor de thuisploeg, thuisspeler Mbenza mag alleen op doelman Swinkels gaan, Ruud duikt gepast in de voeten. We spelen 45 seconden. Effe slikken en terug de focus om wat we zijn gekomen. Pelt voetbalde aardig en werd al vroeg beloond met een doelpunt van Jens Meeus die enkele minuten eerder doelman Kaya al liet twijfelen, zijn tweede poging was dus raak, 0-1 na elf minuten spelen. Veel kansen zien we helaas niet, Emrah Bostanci trapte een poging niet ver naast. Pelt dat de wedstrijd onder controle heeft komt voor de pauze niet in de problemen. Op vijf minuten voor de pauze zien we een aardige Peltse actie, Niek Vandenputte trapt mooi richting doel, doelman Kaya is verslagen maar de deklat brengt redding. In de herneming redt Kaya de meubelen op Jens Meeus zijn poging, dit had de 0-2 kunnen of moeten zijn. Al bij al gaan we na de vroege kans van de thuisploeg verdiend met een voorsprong de rust in, 0-1.
Na de pauze zien we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Pelt meer in balbezit maar amper of geen kansen. De thuisploeg krijgt wel al snel de kans op de gelijkmaker, een volley aan de tweede paal wordt gelukkig naast getrapt. Kevin Geebelen komt tussen de lijnen voor Rick Mulder. Pelt probeert voor gevaar te zorgen maar in de zone van de waarheid wil het niet lukken. De thuisploeg krijgt met nog ruim twintig minuten te spelen een uitstekende kans, nu gaat een wenkende kans compleet de mist in. In de slotfase moet Beringen risico's nemen en daar kan Pelt helaas niet van profiteren. Tweemaal wordt de 0-2 gemist. Eerst vindt Jan Smolders doelman Kaya op zijn weg en wat later komt Johan Ella Ella een voet te kort om de bal binnen te trappen aan de tweede paal. Pelt brengt met Bob Adriaans en Jaouad Chraou nog vers bloed tussen de lijnen maar het laatste wapenfeit is nog voor de thuisploeg. Getwijfel in de Peltse verdediging, gelukkig profiteerde Beringen niet. Pelt wint, niet met het mooiste voetbal, wel op karakter en inzet.

Opstelling Pelt: Ruud Swinkels, Arjan Swinkels, Sven Van De Kerkhof, Rick Mulder (55' Kevin Geebelen), Jens Meeus, Emrah Bostanci, Carlo Palmans, Jan Smolders (89' Jaouad Chraou), Kenny Ponet, Niek Vandenputte en Johan Ella Ella (87' Bob Adriaans)

(foto: Bart Borgerhoff)