Opnieuw winst in uitwedstrijd (0-2)
20 FEBRUARI 2022

Pelt stond voor een lastige verplaatsing. In de heenronde liet Nijlen een heel sterke indruk na, misschien was Nijlen toen de sterkste ploeg die Pelt op De Roosen over de vloer kreeg. Pelt zat met een trio geschorsten. Geen Niek Vandenputte, Kenny Ponet en Jaouad Chraou. Tel daar de gekwetsten Jan Smolders, Birger Van Dael, Maxim Goossens en Gijs Brouwers bij en we hadden weer zeven afwezigen. Gelukkig keerden flankspelers Johan Ella Ella en Jens Meeus uit schorsing. Nijlen had een midweekwedstrijd in de benen, het verloor tegen leider Racing Mechelen met 1-2 afgelopen woensdag. In de felle regen en wind wordt er om 20 uur afgetrapt, de thuisploeg koos voor het windvoordeel en die was bij momenten stormachtig. Het veld lag er zompig bij, mooi voetbal brengen was bijna onmogelijk maar toch probeert Pelt dat toch te brengen. Met Johan Ella Ella in de spits en op de flanken Jens Meeus en Souhail Belkassem doen we het zeer goed, we zijn veel dreigender dan de thuisploeg en worden al redelijk snel beloond. Jens Meeus trapt de bal van net buiten de zestien enig mooi over doelman Ledent in doel, 0-1 na 25 minuten. Eerder ging een poging van Belkassem naast. De thuisploeg kan voor de pauze één keer dreigen, doelman Ruud Swinkels houdt de nul op het bord. Met de rust in zicht krijgt Pelt nog een unieke mogelijkheid op de 0-2. Een voorzet bereikt de vrijstaande Rick Mulder die over doel kopt, hier had meer ingezeten. We gaan uiteindelijk verdiend met een voorsprong de rust in.
Na de pauze zien we meer kansen en vooral aan Peltse zijde. Emrah Bostanci test al snel de vuisten van doelman Ledent en niet veel later gaat de bal op de stip. Scheidsrechter Eeckhout fluit een strafschop voor Pelt na handsbal in de zestien. Jens Meeus zet zich achter de bal en schiet onhoudbaar binnen, 0-2 na nog geen uur voetballen. De verdediging van Pelt staat beresterk te spelen. We hebben nog altijd niets weggegeven. Een bal van thuisspeler Nesen gaat naast. Met nog twintig minuten te spelen wil doelman Ruud Swinkels de bal ontzetten met een schijnbeweging, de bal blijft in de zompige grasmat steken en hij moet een thuisspeler foutief afstoppen, een logische strafschop met een gele kaart volgt. Ruud zet zijn fout recht door de elfmeter klemvast te pakken, het blijft 0-2. Een zeer sterk collectief Pelt geeft niks meer weg en had via Emrah Bostanci nog de beste kans op de 0-3, diens poging ging in het zijnet. Bij Pelt komen Bob Adriaans en Noah Vankemenade nog tussen de lijnen.
Pelt wint verdiend in Nijlen en lijkt klaar voor de topper volgende week zaterdag in en tegen Racing Mechelen.