Pelt met twee gezichten verliest topper (2-1)
27 FEBRUARI 2022

Kopzorgen voor trainer D´Angelo in de aanloop naar de topper tegen Racing Mechelen. Arjan Swinkels en Nigel Langras haakten in extremis geblesseerd af. Ook Jan Smolders was niet fit genoeg voor de topper en dan waren er nog de langdurige gekwetsten Goossens, Brouwers en Van Dael. Gelukkig geen geschorsten vanavond. Pelt kon mits winst zeker zijn van de tweede periode en in de eerste helft lieten ze ook zien dat ze voor de overwinning kwamen. Veel kansen vielen er niet te noteren al valt de 0-1 al vrij vroeg. Johan Ella Ella over rechts, strakke voorzet voor doel waar Jaouad Chraou de bal slim door laat want aan de tweede paal staat Emrah Bostanci moederziel alleen om de bal tegen de touwen te jagen. Pelt geeft bijzonder weinig weg, het is zelfs via Chraou dicht bij de 0-2 maar diens poging wordt doelman Smet gepareerd. Met de rust in zicht komt de thuisploeg enkele keren gevaarlijk opzetten. Doelman Ruud Swinkels ging goed plat op een vrije trap en net voor de rust knalt thuisspeler Heyvaert vanuit een scherpe hoek tegen de deklat, hier ontsnapte Pelt aan de gelijkmaker al was de voorsprong bij de rust verdiend te noemen.
Na de pauze tapt de thuisploeg uit een ander vaatje. De gelijkmaker komt er al heel snel. Balverlies op het middenveld leidt een snelle tegenaanval op, knap afgerond door Gregory Carrez 1-1. De thuisploeg wil duidelijk meer, gesteund door een luidruchtige achterban doet het Pelt naar achteren leunen. Pelt is nog maar schim van wat het in de eerste helft toonde. De 2-1 komt er uit een stilstaande fase, Jens Heyvaert schiet via de staander fraai binnen. Het OVK-stadion ontploft en Pelt heeft geen antwoordt meer klaar. Het ziet zelfs Jens Meeus geblesseerd uitvallen en wordt direct per ambulance afgevoerd. Een Pelt met twee gezichten verliest de topper in Mechelen. Om dit soort wedstrijden te winnen moet je 90 minuten lang top zijn en als er dan ook nog 2 a 3 routiniers niet bij zijn dan wordt het nog moeilijker.