Vrouwen spelen vrijdag voor de titel
9 MAART 2022

Strijden om de titel, dat doen vrijdag Esperanza Pelt en Eendracht Louwel. Spannender kan niet, op de slotspeeldag (uitgestelde speeldag omwille het noodweer) kampioen spelen. Vrijdagavond zal vreugde en verdriet zeer dicht aan elkaar hangen. Leider Louwel, nog met een bonus van +2 punten op Pelt heeft voldoende aan een gelijkspel. Pelt moet dus winnen en in de terugronde won het dan ook al haar wedstrijden. Thuis heeft Pelt alle wedstrijden gewonnen. In Bilzen werd er verloren en op Genk en Louwel werd er gelijkgespeeld in de heenronde.

Pelt wordt getraind door de ambitieuze Gionni Pelosi. Hij traint de vrouwen van Pelt maar is ook hoofdtrainer van het Nederlandse SV Laar uit Weert de ploeg die momenteel nog ongeslagen en leider is. Gionni wordt bijgestaan door T2 Stijn Kemps die in 2017 ook al een kampioenstitel meemaakte met de vrouwen van Pelt. Toen werd in de beslissende wedstrijd Hamont'99 verslagen met 4-1 voor ruim 300 toeschouwers. Dit toeschouwersaantal zou vrijdagavond wel eens makkelijk overtroffen kunnen worden.

Dan over de ploeg, met 81 gemaakte doelpunten is Pelt de productiefste ploeg van de reeks en met slechts 19 doelpunten is het ook het sterkst in verdedigen. Achteraan beschikt Pelt dan ook over de zeer ervaren Elien Van Asch. Een zeer gedreven speelster die bijstuurt als het moet. Elien komt wekelijks vanuit het verre Berlaar naar Pelt, samen met partner Jolien Stieners. Ondertussen zijn ze een stulpje aan het bouwen in Diepenbeek, dat scheelt heel wat in kilometers en tijd. Achteraan is de goedlachse doelvrouw Lore Dekkers altijd paraat, ze heeft al een 7-tal clean sheets achter haar naam staan en als Lore niet kan keepen dan is er nog Rune Muyshondt om het doel te verdedigen. Sinds een vijftal weken vinden we centraal achteraan Diethe Dirkx terug, jeugdig en met veel toekomst. Op de backs vinden we meestal Lore Hendrikx terug, misschien de ancien van de ploeg maar die titel mogen we ook aan kapitein Sanne Lehaen geven. Met haar 8 doelpunten blijft ze een belangrijke schakel op het middenveld. Een andere back is Roos Reijnders, een pittige dame die het harde werk niet verafschuwt. Met Caro Verweyen, Kim Vercoelen en Stephanie Vriens heeft Pelt nog een drietal vrouwen die makkelijk de weg naar het doel vinden en zeer belangrijk voor de ploeg zijn. Pelt heeft ook nog wat speelsters die niet altijd op de afspraak kunnen zijn mede door studies, werk of blessures. Alana Mastenbroek, Silke Tamborijn, Lize Hendrikx, Linde Huysmans, Vrijsen Mirthe, Elke Lemmens en Senze Vangansewinkel. Met Tessa Vanden Boer hebben de vrouwen ook een Jan Smolders in de ploeg zoals bij de heren. Zelf goed voor heel wat doelpunten en de nodige assists. De vrouw met het hardste schot is zeker en vast Eleana Cimmino, ze heeft veel buskruit in de benen. De meeste doelpunten die Pelt scoorde kwamen op naam van Janna Van Hove, zeer ervaren speelster die het moet hebben van het voetballend vermogen ze scoorde 12 doelpunten. Met 19 doelpunten is Emily Dirx topschutster, een ware kwelgeest voor elke verdediging, gelukkig loopt ze bij Pelt rond.

We hebben proberen elke speelster te noemen, uiteraard zijn we enkele vergeten... zo zijn de afgevaardigden Hannelore Van Der Waals en Melissa Vanderheyden ook zeer belangrijk voor dit elftal.

Afspraak vrijdag 11 maart 2022 op Sportpark De Roosen. Op het A-veld en met ruim 500 + 100 overdekte zitplaatsen heeft iedereen zeker en vast plaats. Haal je zwart, geel en witte attributen maar boven. De toeters en bellen vanonder het stof en schreeuw deze vrouwen naar de overwinning, ze verdienen het dubbel en dik. We verwachten jullie!

Vrouwen spelen vrijdag voor de titel