3-1 verlies in Zwarte Leeuw
27 MAART 2022

Een zwakke eerste helft lag aan de basis van deze terechte nederlaag.
De Leeuwen kwamen verdiend op 2-0. Ruud Swinkels voorkwam erger voor de pauze. Nog voor dat we het goed beseften stonden we al in het krijt, Yannis Van Parys scoorde al na vijf minuten spelen de 1-0. De Leeuwen deden Pelt pijn met vroeg storen en razend gevaarlijk op de counter te zijn. Pelt had in de eerste helft niet één mogelijkheid om te scoren. De thuisploeg had dat wel, Ruud Swinkels tipte een wenkende kans van Colman in hoekschop en de Leeuwen trapte wat later nog over. Uitstel echter want op het half uur wijkt een bal af en gaat met een gelukje in doel, 2-0 via Sebbe De Beuckelaer. De 2-0 bij de rust was dan ook meer dan verdiend voor de thuisploeg.
Na de pauze kreeg Pelt meteen dé kans op 2-1 via Johan Ella Ella, keeper pakte uitstekend. Pelt tapte duidelijk uit een ander vaatje en in het eerste kwartier van de tweede helft moet de thuisploeg terugplooien. Pelt krijgt nochtans enkele uitstekende kansen. Eerst kopte Johan Ella Ella naar de kruising, doelman Hofmans redde uitstekend.
Pelt trof het doelkader via Jens Meeus na een prachtig afstandsschot. Wat later werd een bal net voor de lijn geveegd en opnieuw kon Johan Ella Ella richting doel koppen, weer redde doelman Hofmans meubelen. Wie de kansen mist krijgt meestal het deksel op de neus, zo was het gisteren ook.
In plaats van 2-1 werd het 3-0 na een knappe goal van topschutter Colman. Pelt probeerde tevergeefs naar een doelpunt te zoeken maar moest ook opletten voor de counter. Bob Adriaans schoot nog voorlangs. Ook de Leeuwen trof het doelkader.
In het slot kreeg Pelt eindelijk wat het verdiende, dat doelpunt, wel een half uur te laat. Jens Meeus schoot knap binnen, 3-1.
Pelt verliest na een zeer zwakke eerste helft, na de pauze kregen we een vijftal kansen waar we vorige weken wel raad mee wisten. Vandaag zat het tegen, offday zeg maar. Rick Mulder kreeg zijn derde gele kaart en is geschorst voor de topper thuis tegen Diest.