Pelt wint de tweede periode na 7-0 winst
18 APRIL 2022

Met Pasen werd de uitgestelde wedstrijd van de 18de speeldag gespeeld, tevens de laatste speeldag van periode twee. Racing Mechelen moest met een bonus van 1 punt op Pelt naar Beringen en Pelt kreeg het veroordeelde Berlaar Heikant over de vloer.
Pelt moest winnen, om eventueel de periodetitel te pakken en de competitie nog wat spannend te houden.
Onder een stralende lentezon trekt Pelt meteen het laken naar zich toe. Met Bob Adriaans weer in de spits en op de flanken Jens Meeus en Johan Ella Ella, is het Pelt dat al vroeg voor gevaar kan zorgen. Jens Meeus trapt naast. In de twaalfde minuut is het dan toch bingo, Johan Ella Ella wordt randje buitenspel de diepte ingestuurd door Emrah Bostanci, zet de doelman op het verkeerde been en scoort de 1-0.  Twee minuten later straft Bob Adriaans een aarzeling in de Berlaarse defensie genadeloos af, hij schiet knap overhoeks binnen, 2-0. Pelt al na een kwartier op rozen en kreeg voor de pauze nog twee uitstekende mogelijkheden op een grotere voorsprong voor de rust. Doelman Ruud Swinkels moest een bal pakken, voor de rest was hij werkloos.
In de tweede helft houdt Pelt de controle, de bezoekers proberen wel maar krijgen geen kans bijeen gevoetbald. Op het uur gaat de centrale verdediger van Heikant op wandel, verliest knullig de bal en Pelt mag met vier tegen één op doelman Van Egdom gaan. Emrah Bostanci trapt netjes binnen, 3-0. Drie minuten later wordt het zelfs 4-0, een voorzet van Emrah Bostanci waait via de paal in doel. Pelt brengt drie verse krachten in het veld. Jaouad Chraou, Noah Vankemenade en Klaas Dijsselbloem kom in plaats van Jens Meeus, Rick Mulder en Emrah Bostanci. Invaller Jaouad krijgt meteen dé kans op 5-0, die wordt van de lijn geveegd door een verdediger. Uitstel echter want met nog 7 minuten op de klok is de 5-0 toch een feit. Johan Ella Ella scoort ook zijn tweede van de middag op assist van Carlo Palmans, Carlo stuurde Johan diep met een verre bal en Johan lobte de bal mooi over de doelman in doel, 5-0. De 6-0 komt er ook nog en deze was van mooie makelij. Niek Vandenputte over links die Johan Ella Ella in de zestien aanspeelt en die op zijn beurt Jaouad Chraou bereikt, de eerste competitietreffer van Chraou was een feit na een knap schot, 6-0. Twee minuten later wordt het zelfs 7-0, tweede assist van Carlo Palmans na een mooie crossbal naar younster Klaas Dijsselbloem die de hele verdediging te snel af was en knap naast de doelman overhoeks binnentrapt, 7-0. De bezoekers kregen in de tweede helft één uitstekende kans, doelman Ruud Swinkels redde fenomenaal zodat de 13de cleansheet een feit was.
Racing Mechelen speelde gelijk in Beringen (2-2) zodat de periodetitel alsnog voor Pelt is.