Pelt speelt gelijk tegen Wellen (1-1)
25 APRIL 2022

Pelt en Wellen speelden gelijk, leider Racing Mechelen verloor thuis verrassend van Betekom zodat de Mechelaars kampioen zijn.
Toch was het puntenverlies van Pelt onnodig. Niet dat Pelt veel sterker was dan Wellen, de kansen kreeg Pelt wel. Bij Pelt was topschutter Jens Meeus out met een blessure.
Op het kwartier kopte Jaouad Chraou op de paal en rond het half uur nam Sven Van De Kerkhof een bal vol op de slof die net over ging. De bezoekers konden doelman Swinkels niet één keer aan het werk zetten, de enigste poging ging over. Met 0-0 gingen we de rust in.
Na de pauze het zelfde spelbeeld, de bezoekers voetballen aardig mee maar dreigend zijn ze niet. Pelt wordt snel beloond, het is Bob Adriaans die in de 53ste minuut Pelt op voorsprong trapt, 1-0. Op het zelfde moment scoort in Mechelen Betekom de 1-3, Pelt plots op 2 punten van de leider. Pelt vergeet Wellen helemaal uit te tellen, Carlo Palmans heeft de 2-0 aan de voet, de keeper redt uitstekend. Ook Johan Ella Ella kopt een wenkende kopkans naast, geen 2-0 en al bibberend de laatste vijf minuten in. Een overduidelijke fout aan het halve maantje op Kevin Geebelen wordt niet gefloten, de bezoekers profiteren optimaal en het staat 1-1. Twee minuten later gaat de wedstrijdleiding weer de mist in, buitenspel wordt niet gevlagd of gefloten... Doelman Swinkels moet de noodrem doen, logisch rood volgt. 87 minuten alles onder controle en niets weggegeven, het venijn zat duidelijk in de staart. Zuur puntenverlies al hadden we de bezoekers helemaal moeten uittellen dan waren de missers van de wedstrijdleiding niet van belang.