Pelt wint in Lille en treft nu Erpe-Mere
2 MEI 2022

Gisteren won Pelt de topper in en tegen Lille United. Pelt scoorde in de slotfase twee keer via Emrah Bostanci en Rick Mulder. De punten gingen verdiend mee naar Pelt. Pelt sluit het seizoen af in stijl, op speeldag 26 stonden we nog 10 punten achter op Racing Mechelen. Kampioen Mechelen behaalde 1 op 12, wij 10 op 12. Eén puntje te kort om rechtstreeks te promoveren. 

Dan maar de herkansingen via de eindronde. Pelt ging samen met reeksgenoten Lille, Diest en Turnhout in de pot in Brussel. Ook vier ploeg uit de A-reeks verdwenen in deze pot namelijk Lebbeke, Torhout, Overijse en Erpe-Mere.

De eerste ploeg die uit de pot kwam was het Oost Vlaamse Erpe-Mere United, Pelt volgde meteen daarna en kende meteen al zijn tegenstander, een verplaatsing naar Oost Vlaanderen dus.

Er promoveren met zekerheid vier ploeg (van de acht), dus na 1 wedstrijd is de promotie een feit mits winst. Verlies je, dan wacht er weer een verplaatsing. Dan wordt het Overijse of Lebbeke.

Wat weten we van Erpe-Mere United? Zeer weinig. Ze konden de eindronde pas veilig stellen op de slotspeeldag. Avanti Stekene stond er het best voor om het laatste eindrondeticket te bemachtigen in de A-reeks. Ze verloren van Lochristi zodat Erpe-Mere en Hamme nog over Stekene konden springen, zowel Hamme als Erpe-Mere wonnen hun wedstrijd. Erpe-Mere bij het al veroordeelde Sint Niklaas met 1-4. Zowel Hamme als Erpe-Mere 44 punten maar Erpe-Mere 1 wedstrijd meer gewonnen dus geplaatst voor de eindronde.

Erpe Mere werd 6de met 44 punten. Het vijfde in het klassement, Lochristi vraagt geen licentie voor nationaal voetbal, zodat het nummer 6 eindronde speelt.

We weten heel weining van onze Oost Vlaamse tegenstander. Ze behaalde in periode drie 11 op 30. Van de 44 punten werden er 20 punten thuis behaald. Erpe-Mere won 13 wedstrijden, verloor er 12 en speelde 5 keer gelijk. Het doelsaldo is 45 doelpunten voor en 39 tegen. Ze konden 9 keer de nul houden en konden zelf 9 keer niet scoren. De grootste overwinning werd behaald in Voorde-Appelterre op 27 februari, toen werd het 1-5. De grootste thuisoverwinning behaalde ze op 30 januari tegen Melsele, het werd 4-1.

Pelt botst dus op een nobele onbekende, van onderschatting gaat zeker geen sprake zijn. Beide ploegen staan op 90 minuten (of verlengingen en strafschoppen) van promotie naar tweede amateur.

We kunnen dus geschiedenis schrijven. We doen een warme oproep naar onze supporters om de verplaatsing massaal mee te maken. De wedstrijd start zaterdag 7 mei om 18:30 

De supportersbussen vertrekken om 16:00 aan supporterslokaal De Kentings in Pelt. Gelieve jullie in te schrijven via de gekende kanalen of stuur een mailtje naar ons

 

Pelt wint in Lille en treft nu Erpe-Mere