Geert Van Dessel nieuwe T1 na onverwachte exit...
25 JUNI 2022

Gisteren kwamen we met het nieuws op de proppen dat T1 Davide D' Angelo om persoonlijke redenen stopt als trainer bij Pelt. Totaal onverwacht, Pelt kon niet anders om zijn beslissing te aanvaarden. Sportief verantwoordelijke Frank Goossens moest in allerijl op zoek gaan naar een vervanger, de voorbereiding op het nieuwe seizoen staat al in de deuropening...

De zoektocht vlotte goed, Frank had met zijn compagnons Jean en Jo de 56-jarige trainer Geert Van Dessel gevonden. Geert was een monument bij zijn club Houtvenne waar hij acht seizoenen aan het roer was, daarvoor coachte hij nog Oosterzonen. Het seizoen 2021-2022 eindigde Geert met Houtvenne op een degradatieplaats. De club heeft een samenwerking met Westerlo en zij besliste dat Geert moest vervangen worden, met andere woorden Westerlo had met Ruben Corstjens de vervanger voor Geert al klaar staan.

Geert startte zijn 8 jarig termijn in het seizoen 2014-2015 (ook het seizoen dat Esperanza Pelt startte als fusieclub) als trainer bij de toen eerste provincialer Houtvenne, een stabiele club zonder echt ambities. Hij eindigde in zijn eerste seizoen 7de, het seizoen erop was het meteen bingo. Kampioen met 62 punten en de promotie naar nationaal voetbal. Daar kwamen we met Esperanza Pelt Houtvenne meermaals tegen, met wisselend succes. Uiteindelijk promoveerde de club tijdens het seizoen 2019-2020 opnieuw, dit keer naar 2de amateur. Hetzij pas als vierde geëindigd, maar door corona-perikelen mocht de top vier rechtstreeks promoveren. 

We kwamen op het "net" een interview tegen met Kenny Geudens, speler die vooral in de Antwerpse Kempen actief is van derde nationale tot provinciale. Hij kreeg deze vraag voorgeschoteld: Als je van 1 trainer veel geleerd hebt, welke trainer was dat dan? Dat is ongetwijfeld Geert Van Dessel. Acht seizoenen heb ik onder hem gespeeld, vier jaar bij Houtvenne en vier jaar bij Oosterzonen. Samen hebben we vier titels kunnen vieren.
Heel ambitieuze trainer en hij verwacht die ambities ook van zijn spelers op training en match. Geert kan heel hard zijn, maar geeft ook enorm veel vertrouwen aan zijn spelers.
Voor mij is hij zeer belangrijk geweest. De spelers die hem acht jaar als coach hebben, zijn zeldzaam en ik ben blij en vereerd dat ik er eentje van ben.

Pelt lijkt dus een waardige opvolger gevonden te hebben na de onverwachte exit van Davide. De club wil Davide bedanken voor het afgelopen seizoen, knap tweede geworden al ontbrak dé kers op de taart in de eindronde.

En Geert wensen we heel veel succes toe bij onze club!

ForZa EsperanZa 

 

Geert Van Dessel nieuwe T1 na onverwachte exit...