Verlies tegen Patro Eisden (0-5)
28 JULI 2022

De eerste oefenwedstrijd was geen waardemeter. Patro Eisden was meer dan een maatje te groot voor een nochtans verdienstelijk Pelt.

Pelt kon verzachtende omstandigheden inroepen, slechts een week training in de benen en heel wat afwezigen. Bloemen en Stankov zijn nog op vakantie. Doelman Swinkels was afwezig en het trio Goossens, Hendrikx en Kayahan zaten met lichte blessures in de tribune.

Patro Eisden greep Pelt meteen bij de keel en dat resulteerde in een snelle 0-2 voorsprong. Ferber en Milts scoorden. Pelt probeerde al voetballend eruit te komen, dat lukte ook aardig maar doelman Belin aan het werk zetten, zat er niet in.

Na de pauze identieke scenario als voor de pauze, twee snelle doelpunten van de bezoekers. Cuypers en Verbrugh scoorden voor Patro. Vier kansen, vier doelpunten na een uur spelen. Bij Pelt laat trainer Geert Van Dessel al zijn spelers opdraven. Het is Patro dat nog de 0-5 scoort via Cuypers en Pelt-doelman Yari Deltour erger kan voorkomen door nog twee of drie uitstekende reddingen uit zijn mouwen te toveren. Pelt bleef onmondig vooraan, ook gelegenheidsspits Bob Adriaans kon doelman Belin niet aan het werk zetten ondanks zijn tomeloze inzet.

Ondanks de droge 0-5 zagen we enkele goede dingen van een voetballend Pelt dat tegen de rijpere en betere Maaslanders geen verhaal had.

Opstelling Pelt: Van Dael (46' Deltour), Mansaray, Scheelen, Geebelen (46' Rijkers), Schoonbrood (46' Felomina), Grossi (46' Saïdi),  Kocak, Palmans, Adriaans, Smolders en Ella Ella (46' Beckers)

Zondag spelen we in het kader van de beker van Belgie, dan ontvangen we het Luikse  Et. Elsautoise om 16:00 op De Roosen.

Verlies tegen Patro Eisden (0-5)