Valse start voor Pelt (1-3)
4 SEPTEMBER 2022

Pelt begon de competitie tegen Eendracht Termien. De wedstrijd begon met een minuut stilte na het overlijden van oud-supporter en vrijwilliger Michel Verweyen. De aftrap werd gegeven door Franky Eerdekens in naam van sponsor RDS. De eerste 45 minuten zagen we misschien het beste Pelt sinds lang, snelle balcirculatie en meer dan een handvol kansen, enkel stond er maar een zuinige 1-0 voorsprong bij de rust op het bord.

De wedstrijd kon niet beter starten voor een wervelend Pelt. Jessy Hendrikx trapte na goed vijf minuten voetballen de 1-0 tegen de touwen. Termien zag bij momenten af. Nog voor er tien minuten op het bord stonden had Pelt al een tweede keer kunnen scoren, nu trapte Aleksandar Stankov naast. Pelt blijft heersen en bezoekers komen er niet aan te pas. De 2-0 via Stankov lijkt in de maak maar sterft tegen onderkant van de deklat. Pogingen van Kristof Bloemen en Ruben Scheelen leveren ook een doelpunten op. Pelt doelman Ruud Swinkels blijft de hele eerste helft werkloos en had evengoed in de kantine kunnen blijven zitten. Pelt gaat met een zeer krappe 1-0 voorsprong de rust in, met 3-0 hadden de Genkerenaren ook niks in te brengen.

Gemiste kansen voor de rust, dat zou zuur kunnen opbreken en de bezoekers voeren een dubbele wissel door. Ex-Esperanzaspeler Odutayo komt tussen de lijnen en zou later de hoofdrol opeisen. Het eerste wapenfeit is nog voor Pelt, maar Stankov mist ook zijn derde mogelijkheid van de avond. Aan de overkant is de eerste dreiging meteen raak, te makkelijk balverlies en Henry Odutayo scoort de 1-1. Termien ruikt bloed, neemt weliswaar het commando over en Pelt is het Pelt niet meer van de eerste helft. Stefani trapt de bezoekers zelfs op een voorsprong, op het moment niet onverdiend. De grinta bij de bezoekers is groot. Toch laat Jan Smolders het na om de 2-2 te scoren, alleen voor doel trapt hij over. Aan de overkant, en nog met twintig minuten op de klok, doet Odutayo het licht uit door een tweede maal te scoren, 1-3 en boeken toe. Niemand bij de rust die dit voor mogelijkheid hield. Stankov krijgt nog dé kans op de aansluitingstreffer maar die wil vandaag niet lukken. De bezoekers scoren ei zo na ook uit hun vierde mogelijkheid, gelukkig gaat de bal naast. Pelt kreeg vandaag niet enkel een les in efficiëntie maar ook dat een wedstrijd 90 minuten lang duurt. We onthouden een zeer sterk eerste half uur en we scoren veel te moeilijk. Volgende week wacht er weer een derby, we trekken naar KVK Wellen, aftrap zaterdag 10 september om 20:00

Opstelling Esperanza Pelt: Ruud Swinkels, Mohammed Mansaray (70' Jasper Jacobs), Ruben Scheelen, Murat Kocak, Kristof Bloemen (63' Djaniny Lopes Mendes), Maxim Goossens, Jessy Hendrikx, Jan Smolders (89' Kevin Geebelen), Aleksandar Stankov, Carlo Palmans en Erol Alkan

Doelpunten: 5' 1-0 Jessy Hendrikx, 53' 1-1 Henry Odutayo, 55' 1-2 Martijn Stefani en 70' 1-3 Henry Odutayo

Gele kaart bij Pelt: Maxim Goossens